Gimnazija Daruvar je među 50 najboljih u Hrvatskoj. Ravnateljica nam je otkrila formulu uspjeha

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Gledajući samo ocjene prošlogodišnje mature, i to na A (višoj) razini iz tri obavezna predmeta – hrvatskog i engleskog jezika, te matematike, Jutarnji je list sastavio listu od 50 najboljih srednjih škola s gimnazijskim programom u Hrvatskoj. Među njima se našla i Gimnazija Daruvar, koja je u županiji prošle godine ostvarila najbolji rezultat na maturi.

Ravnateljica Romana Herout zadovoljna je njihovim 41-vim mjestom na toj list.

– Svaki dobar plasman za učenika ili školu nam puno znači. Jako smo zadovoljni s ovom pozicijom. Mi smo mala škola iz malog grada i u odnosu na neke velike škole. Već nekoliko godina upisujemo učenike bez bodovnog praga. Ipak, to ne znači da je to loše, jer ponekad učenici s vrlo dobrim uspjehom iz osnovne škole imaju veću motivaciju za radom i postizanjem uspjeha. Nama je bitno da naši učenici dobro napišu maturu i budu zadovoljni – priča Herout koja ističe kako je i nekoliko epidemijskih godina negativno utjecalo na njihov rad.

Ovo je rad cijele škole

– Na maturi se propituje sve što se naučilo u 12 godina obrazovanja. To je prvenstveno uspjeh naših učenika, njihovog rada i ozbiljnosti, njihove želje da budu što bolji i konkurentniji među ostalim vršnjacima. No, mislim da je to rad i cijele škole, ne samo nastavnika iz obaveznih predmeta. Kultura škole je bitna kako bi se dijete osjećalo sigurno i sretno, kako bi moglo napredovati – poručuje Herout.

Inače, u Gimnaziji Daruvar godinama imaju pripreme za maturu, ali ravnateljica Herout smatra da su oni više kao podsjetnik, a ne nešto na čemu se uči novo. Učenicima je lakše kad rekapitulaciju gradiva naprave sa svojim profesorom, bilo da je riječ o gradivu obaveznih ili izbornih predmeta, koji ponekad učenicima nose i više bodova potrebnih za upis željenih fakulteta, poručuje Herout.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!