[FOTO I VIDEO] U ispunjenom bjelovarskom Domu kulture učilo se o Indiji i jogi, a ista se i prakticirala!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U organizaciji Grada Bjelovara i Veleposlanstva Indije, Zagreb u Domu kulture se održao Dan Indije. Veleposlanik Indije u Hrvatskoj, Nj. E. Raj Kumar Srivastava predstavio je publici važnost i posebnost joge, a bjelovarska instruktorica joge, Marijana Jurković s dobro popunjenim Domom kulture je vježbala jogu. Plesna skupina Baghra Folk Dance Group izvela nekoliko tradicionalnih indijskih plesova. Multikulturni grad poput Bjelovara zaslužuje da njegovi stanovnici upoznaju egzotične kulture poput ove, ističe gradonačelnik Dario Hrebak.

– Imamo odličnu suradnju s Veleposlanstvom Indije. To je velika zemlja, a mi imamo i neke stanovnike koji potječu iz Indije ili njihove neposredne blizine. Veleposlanstvo Indije nas je zamolilo da organiziramo ovu večer da približimo tu kulturu Bjelovarčanima, iako oni to rade po čitavoj Hrvatskoj. Meni je drago da su došli pokazati svoju kulturu u jednom multikulturalnom gradu kao što je Bjelovar. Drago mi je da je odaziv tako dobar – poručio je.

– Mislim da je ova večer dobra prilika da se upozna Indija. Sretan sam što sam tu. Mislim da će publika shvatiti da je riječ o energiji i vibraciji. Mislim da Bjelovarčani imaju prilike upoznati jogu i našu kulturu. U Hrvatskoj je trenutno oko 30 tisuća Indijaca, prije tri godine bilo ih je tek tristotinjak. Mislim da je to dobar znak da se Hrvatska sviđa Indijcima, a oni pomažu Hrvatskoj ekonomiji – rekao je veleposlanik Indije u Hrvatskoj.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!