Oglasila se policija: Slijedi provjera ispravnosti signalizacije na prijelazu!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Policija se oglasila o prometnoj nesreći na pružnom prijelazu u Novima Plavnicama o kojoj smo jučer prvi izvijestili. Priopćenje prenosimo u nastavku.

-15. veljače oko 16.55 sati, 48-godišnji vozač je upravljao osobnim automobilom bjelovarskih registarskih oznaka kroz Nove Plavnice. Dolaskom do prijelaza ceste preko željezničke pruge u istoj razini na kojemu su postavljeni uređaji za zatvaranje prometa (polubranici) i uređaji za davanje znakova kojima se najavljuje približavanje vlaka, u prednji desni bočni dio vozila naletio je putnički vlak koji je prometovao na relaciji Zagreb – Bjelovar – Virovitica. Od siline naleta osobni automobil je odbačen te se zarotirao i udario u putni jarak gdje se zaustavio.

U prometnoj nesreći tjelesne ozljede zadobio je 48-godišnji vozač osobnog automobila koji je vozilom hitne medicinske pomoći prevezen u Opću bolnicu „ dr. Anđelko Višić“ Bjelovar poradi pružanja pomoći.

Promet dionicom željezničke pruge bio je u prekidu od 17.25 do 19.30, sati, kao i promet na toj dionici kolnika, a odvijao se okolnim pravcima.

Slijedi utvrđivanje svih okolnosti ove prometne nesreće na cestovno-željezničkog prijelaza kao i stručna provjera ispravnosti signalizacije i uređaja za davanje znakova kojima se najavljuje približavanje vlaka.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!