EKSKLUZIVNO: Na prosvjedu lijeve oporbe bilo je 4.000 ljudi

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Prosvjedu koji su organizirale oporbene lijeve stranke, njih 11, prema neslužbenim informacijama Ministarstva unutarnjih poslova, odazvalo se oko četiri tisuće građana. Iako se oporbena i lijevi mediji trude prikazati prosvjede velikim uspjehom, jasno je da su brojevi podbacili. Unatoč silnoj logistici, organiziranom autobusnom prijevozu, besplatnim sendvičima i vodi, 11 stranaka oporbe na Markovu trgu uspjelo je okupiti tisuću prosvjednika manje od vlastitih procjena, i to unatoč lijepom vremenu. Prema svemu sudeći, organizatori prosvjeda pogrešno su procijenili svojju sposobnost.

Prosvjede na kojima su se redale parole protiv HDZ-a i Vlade RH, predsjednik Vlade RH smatra skupom radikalne ljevice, a bjelovarsko-bilogorski župan i član predsjedništva HDZ-a Marko Marušić kaže da ga je koreografija prosvjednika podsjetila na komunizam i prošlo stoljeće.
Dario Hrebak prosvjed je nazvao oporbenim skupom.

U javnosti su se pojavile i fotografije Hoda za život koji je 2019. godine u potpunosti napunio Markov trg, za razliku od današnjeg skupa u organizaciji čak 11 oporbenih lijevih stranaka.

Hod za život 2019. godina
Prosvjedi Markov trg 2024. godina

PODIJELI S PRIJATELJIMA!