Paroh Maksimović: ‘Kriminalci su čak i sobu od djeteta ispremetali, u velikom smo šoku’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Nakon gnjusnih grafita koji su u prosincu osvanuli na pravoslavnoj crkvi u Bjelovaru, ovoga vikenda dogodio se novi strašni čin u kojemu je opljačkana obitelj bjelovarskoh paroha Stefana Maksimovića o čemu smo jučer izvijestili. 

Danas smo o šokantnoj provali i pljački razgovarali sa parohom Maksimovićem. 

-Šokiran sam, tužan, ali i uplašen. Nije mi zbog mene, već zbog žene koja je uplašena i u šoku, pa zamislite da su mi žena i malo dijete bili doma kada su lopovi provalili. Strašno nešto – priča nam paroh Maksimović i nastavlja. 

Okrenuli su naopačke dječju sobu

-Pljačka se dogodila u subotu. Bio sam u Kobasičarima na terenu, a žena je prvi put nakon skoro dva mjeseca izašla van s bebom u šetnju bez mene zbog čega mislim da se čak pratilo moju obitelj i mene. Dakle,  našli smo se u gradu i zajedno krenuli doma, kada sam otvarao vrata prvo sam pomislio da je žena zaboravila zaključati, a onda kada sam ušao sam vidio što se dogodilo. Šokantna scena, cijeli stan je bio ispremetan, čak i dječja soba što je posebno šokiralo moju ženu i mene. Znači okrenuli su naopačke i sobu od bebe, a nestao je naš obiteljski novac i zlatnina – priča nam paroh Maksimović koji je odmah nazvao policiju, a zatim pokušao umiriti suprugu. 

Ne osjećamo se sigurno

-Iz policije su nam rekli da izađemo iz stana zbog otisaka. Došli su, obavili svoje i otišli. Ne znam što da kažem, nakon onih gnjusnih grafita nisam obaviješten je li pronađen počinitelj, koliko sam čuo nije. Šta će biti i s ovom situacijom ne znam. Znam samo da mi je žena jako uplašena, a i ja zbog nje i bebe. Takve stvari nam se događaju u samo dva mjeseca, kako da kažem nakon svega da se i dalje osjećam sigurno u Bjelovaru – pita se paroh Maksimović.

O ovom nemilom događaju šturim priopćenjem oglasila se PU bjelovarsko-bilogorska. 

-U subotu, 17. veljače, poslijepodne, u Bjelovaru u Ulici Ante Trumbića provaljeno je u parohijski dom iz kojeg je neoznati počinitelj ukrao novac i nakit u vrijednosti nekoliko tisuća eura. Kriminalističko istraživanje kaznenog djela je u tijeku – naveli su iz policije.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!