Ne propustite otvorenje izložbe “DUPLA IGRA Lihtenštajn – Hrvatska“

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

“DUPLA IGRA Lihtenštajn – Hrvatska“ naziv je izložbe koja svoja vrata otvara sutra, 21. veljače, u 18 sati u Centru za kulturu Čazma/Gradskom muzeju Čazma. Posebno zanimljivo je da će istovremeno biti otvorena i u Lihtenšajnu, a s čazmanskom izložbom će biti povezana video vezom.

Ova izložba je rezultat suradnje članova Udruge čazmanskih umjetnika čARTer i članova društva profesionalnih umjetnika Lihtenštajna Visarte, a do njezine realizacije došlo je na inicijativu člana čARTera Vlade Franjevića na čiju je ideju pozitivno reagirala interdisciplinarna umjetnica Ursula Wolf koja vodi poznato okupljalište likovne i umjetničke scene pod nazivom „Schaufensterkunst / Atelier 62” u mjestu Schaan. Oko sebe je okupila vrlo društvo čiji su radovi kao reprodukcije izloženi u Čazmi.

Članovi udruge čARTer koji sudjeluju na izložbi u Lihtenštajnu su Matko Antolčić, Neda Culeta, Vlado Franjević, Saša Golubović, Slađan Lipovec, Franjo Matešin, Iva Mihekovec, Jadranka Piršljin, Rajka Poljak Franjević i Vedran Premuž. Njihovi radovi koji gostuju u Lihtenštajnu će se vidjeti putem neprekinute video prezentacije i u izložbenom prostoru u Čazmi.

Autori likovnog postava su dr. sc. Maja Cepetić Rogić iz Centra za kulturu Čazma/ Gradskog muzeja Čazma i Vlado Franjević iz Udruga čazmanskih umjetnika čARTer Izložba je otvorena do 10. ožujka 2024. godine, a ulaz za sve posjetitelje je slobodan.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!