[FOTO] Zagrebe, ovako se dočekuju prvaci! Prije 52 godine Bjelovar se poklonio šampionima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Cijeli država bruji o sramotnom potezu grada Zagreba koji nije organizirao doček zlatnim vaterpolistima. Tako nešto nije se dogodilo Bjelovaru koji ovih dana obilježava 52 godine od naslova prvaka Europe rukometnog kluba ‘Partizan’. 

Naime, 19. veljače 1972 godine bjelovarski Partizan je u Dortmundu postao prvak Europe, a drugi dan 20. veljače više od 10 tisuća građana dočekalo ih je u središtu grada. 

Vrhunac karijere

-Nakon pobjede zavladala je neviđena euforija u gradu. Svi su slavili, skakali, grlili se. Dečke je na aerodromu dočekalo oko 4 tisuće ljudi, a u središtu grada više od 10 tisuća. Bio je to doček za pamćenje koji nikada prije, a ni poslije nije priređen – pisao je svojevremeno sada pokojni legendarni bjelovarski novinar Čedo Rosić. 

Veliki kapetan i tada najbolji rukometaš svijeta Hrvoje Horvat je u svojoj knjizi ‘Rukomet moj život’ napisao da mu je upravo taj doček u Bjelovaru bio vrhunac njegove karijere. A kada to kaže sportaš koji je osvojio zlatnu olimpijsku medalju, onda ta izjava ima posebnu težinu. 

Kako je to bilo pogledajte u fotogaleriji. 

Foto: Arhiva Bjelovarski list

smart


PODIJELI S PRIJATELJIMA!