KMC je ‘hram’ kultnih filmskih plakata: ‘Od Chaplina i Keatona iz 20-ih do svih nastavaka Zvjezdanih ratova’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U bjelovarskom KMC-u nalazi se ‘hram’ starih, kultnih filmskih plakata. Oni najstariji izloženi su u predvorju dvorane i krase zidove, a oko tisuću jednako vrijednih i rijetkih nalaze se uredno posloženi u ladicama i za njih brine Berislav Urbanek, dugogodišnji zaposlenik KMC-a. 

Kultni filmovi iz 20-ih

-Da, KMC je u posjedu zaista velikog broja starih, kultnih filmskih plakata i većina je kupljena za vrijeme bivšeg ravnatelja Adamovića. U predvorju dvorane gdje prodajemo ulaznice posjetitelji mogu vidjeti postere filmova od 1926. godine pa nadalje. Dakle, tu su posteri kultnih, starih filmova poput ‘General’ od Bustera Keatona iz 1926. godine i ‘Cirkus’ iz 1928. godine legendarnog Charlie Chaplina – pokazuje nam i priča Berislav. 

-Tu je recimo i poster kultnog gangsterskog filma ‘Okamenjena kuća’ iz 1936. godine. Evo tu je i poster kultnog meksičkog filma ‘Jedan dan života’, zatim westerna ‘Moja draga Klementina’ iz 1946. godine – pokazuje nam Berislav i dodaje. 

Zavidna kolekcija

-A u ladicama imamo posloženo oko tisuću komada. Zaista jedna ogromna količina, pravi mali hram filmskih postera. Imamo postere svih nastavaka Zvjezdanih ratova, zatim sve nastavke Tarzana, brojne i brojne westerne, kultne komedije i drame. Kada je bila korona to sam skoro dva tjedna sve slagao uredno u ladice, zapisivao što točno sve imamo tako da sada možemo reći da imamo jednu zavidnu kolekciju – kazao nam je Berislav. 

Stoga, kada sljedeći put dođete u KMC, ako do sada niste, svakako obratite pozornost za povijesne filmske postere koji vas gledaju. 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!