[FOTO] Berek dobiva dječji vrtić! Svečano položen kamen temeljac

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BEREK – Krenuli su radovi na izgradnji dječjeg vrtića u Bereku vrijednog 1.4 milijuna eura, a danas su načelnik općine Berek Mato Tonković, župan Marko Marušić i državna tajnica ministarstva znanosti i obrazovanja Iva Ivanković  svečano položili kamen temeljac. 

Inače, budući vrtić će nositi naziv ‘Radost’, a načelnik Tonković rekao je kako je došlo do izgradnje vrtića. 

-Stanovnici Bereka su rekli da žele vrtić, a oni su nas birali i mi moramo slušati njihove želje. I evo, prije manje od dvije godine krenuli smo u to sve, projektirali smo, javili se na natječaj i gradnja je počela – kaže načelnik Tonković i dodaje. 

Otvorenje početkom iduće godine

-Projekt je vrijedan 1.4 milijuna eura. Država je osigurala 40 posto toga iznosa, a na nama je da ostatak, no nadam se da ćemo dobiti pomoć i od ostalih institucija. U ugovori stoji da vrtić bude završen za 10 mjeseci, tako da vjerujem da će djeca od samog početka iduće godine doći u novi vrtić ‘Radost’. Sveukupno, ovdje će moći doći 52 djece i treba reći da ćemo imati i jasličku skupinu – kazao je načelnik Tonković. 

Župan Marko Marušić istaknuo je važnost otvaranja vrtića u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. 

-Svaki vrtić je važan, posebno u ruralnim dijelovima županija. Izuzetno mi je drago da roditelji iz općine Berek više neće morati voziti djecu u susjedne općine ili gradove već će imati vrtić u mjestu stanovanja i to je dakle i također jedna dobra demografska mjera. Županija nije nadležna za predškolski odgoj, ali pomoći ćemo zajednički dogovoriti iz nekih fondova i pomoći resornog ministarstva – kazao je župan Marušić. 

Državna tajnica Iva Ivanković istaknula je, između ostalog, da je u 2023. godini vlada osigurano 167 milijuna eura za izgradnju i dogradnju ustanova za predškolsku dob te da je ove godine trenutno u procesu dodjela 51 milijun eura.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!