Bjelovarčanke uče kako savladati i fizički snažnijeg napadača

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Udruga Iris i Omega Gym Bjelovar drugu godinu provode besplatan trening samoobrane za djevojke i žene nakon kojeg one u neželjenim susretima nikako neće biti u inferiornom položaju. Kroz nekoliko treninga će savladati osnovne zahvate obrane.

-Vježbamo zahvate u slučaju da vas netko primi za odjeću, kod gušenja, zahvati za kosu čemu su žene, pretpostavljamo najizloženije – kaže trener Bruno Vuković.

Jedna od tridesetak sudionica treninga je i Duška koja se nikada ranije nije srela s takvim zahvatima, ali sigurna je da će ih savladati.

-Nadam se da mi to što učim neće nikada zatrebati, ali nikada se ne zna i uvijek je dobro znati nešto više – kaže Duška.

Zahvaljujući naučenom moći će se obraniti i od fizički snažnijeg napadača. Iako je za to bitno vježbanje naučenog, ključna je u takvim situacijama ipak glava.

-Najveća prepreka je u glavi. Najbitnije je da ne dođe do napada panike, da se žene zbog toga što je napadač snažniji ne predaju odmah. Bitno je da su u glavi superiorne, moraju biti uvjerene da one tog napadača mogu svladati – savjetuje Vuković.

Upravo su sabranost i smirenost pola uspjeha jer tada će i naučeni pokreti doći sami.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!