Krenule online prijave u prvi razred: Nema razloga da ijedno dijete ostane neupisano

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Roditelji nove generacije prvašića svoje mališane u školu po prvi put upisuju putem online aplikacije. Prijave su moguće od četvrtka, 22. veljače, a bit će otvorene sve do kraja ožujka. Kako protječe prvi dani moderniziranih upisa provjerili smo s ravnateljicama osnovnih škola na našem području.

Kako otkriva Sanja Vranješević, ravnateljica Osnovne škole Veliko Trojstvo, u prva dva dana online upisa nije zabilježen veliki broj upisa.

– Za sada je tek nekoliko roditelja upisalo svoje dijete u prvi razred. Vjerujem da će već sljedećeg tjedna krenuti i veći broj prijava, no roditelji imaju vremena budući da su online upisi otvoreni do 31. ožujka – kazala je ravnateljica Vranješević dodajući kako samo testiranje za prvi razred koje se provodi u školskoj ustanovi kreće već 7. ožujka te kako će prilikom testiranja djelatnici škole pomoći oko online upisa svim onim roditeljima koji iz različitih razreda to neće napraviti sami u svojim domovima.

– Nema razloga da ijedno dijete ostane neupisano – poručila je ravnateljica Vranješević.

Slično je i u bjelovarskoj I. osnovnoj školi čija ravnateljica Martina Supančić podsjeća roditelje kako na web stranici škole mogu pronaći sve informacije vezane uz upis djece u prvi razred, no napominje kako djelatnici škole stoje na raspolaganju roditeljima oko eventualnih nedoumica.

– Ovo je prva godine online upisa i svima nam je novost, no vjerujem da neće biti nikakvih problema. Prijave su otvorene i roditelji sada putem aplikacije sami upisuju svoje dijete u školu. Ako roditelji nemaju računalo, internet ili vjerodajnicu kojom pristupaju e-građanima i ne mogu sami dijete upisati u školu putem ove aplikacije, na samom testiranju djeteta za prvi razred škola će to obaviti umjesto njih – kazala je ravnateljica Supančić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!