Mladi taekwondoisti Foxa iz Amerike donijeli zlato

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Mladi taekwondoisti bjelovarskog kluba FOX vratili su se s natjecanja iz Sjedinjenih Američkih Država koje se održalo u Renu u Nevadi. Na natjecanju US Open, gdje su petero članova kluba Fox bili jedini natjecatelji iz naše države, Ema Bugarinović osvojila je zlato bez ijedne izgubljene borbe.

– Mladi taekwondoisti bjelovarskog kluba Fox Ema Bugarinović, Rea Konjević, Paulina Kovačević, Viktorija Oslovar i Patrik Hajduković, uz prisustvo trenera Feđe Medaka, postigli su sjajne rezultate na natjecanju u SAD-u na kojem je sudjelovalo više od 1100 natjecatelja iz cijeloga svijeta. Hvala Taekwondo klubu Fox što su nosili ime grada Bjelovara i što su postigli ovako dobre rezultate – istaknuo je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak dodavši kako je Grad Bjelovar, putem Sportske zajednice, pomogao put na ovo natjecanje s 2000 tisuće eura.

Na današnjem prijemu u gradskoj upravi trener ovih sjajnih mladih taekwondoista Feđa Medak naglasio je kako u klubu uvijek pokušavaju pomicati granice te kako su ih natjecanjem u SAD-u zasigurno pomaknuli.

– Ponosan sam na svoju ekipu. Svi su nas prepoznali. Bili smo glavna atrakcija budući da smo došli iz jedne male države. Pojašnjavali smo im što je kravata, tko je Penkala, odakle je Nikola Tesla, gdje je grad Bjelovar, po čemu smo poznati… Nosimo samo pozitivne dojmove iz Amerike – kazao je Medak zahvalivši Gradu na donacije bez koje, priznao je, ne bi mogli polučiti ovakav rezultat.

Da je svim mladim taekwondoistima bila velika čast predstavljati grad Bjelovar i Hrvatsku u Americi naglasila je 16-godišnja Ema Bugarinović.

– To je bilo nevjerojatno iskustvo i svi smo uživali. Zadovoljni smo svojim rezultatima jer smo dali sve od sebe. I dalje smo puni dojmova, no sada se vraćamo intenzivnim treninzima budući da krećemo s pripremama za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo koje je na rasporedu u listopadu. Treniramo svaki dan, a kada dobijemo priliku dnevno odradimo i dva treninga – kazala je Ema otkrivši i kako su svi odlični učenici.

– Morali smo se naučiti organizirati i uskladiti školske obaveze sa sportom. Teško je, ali uživamo u taekwondo-u. Osim toga, divno je dobiti priliku upoznati nove zemlje i nove kulture kao što smo sada u Americi. Ondje smo bili u hotelima, a najviše vremena smo iskoristili za otkrivanje znamenitosti i upoznavanje njihove kulture – naglasila je Ema koja je taekwondo počela trenirati sa samo sedam godina.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!