Od sajma cvijeća do festivala u čast vrganja i sira – nikad bogatija godina na južnoj Bilogori!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Turistička zajednica područja Južna Bilogora počela je s radom u drugoj polovici prošle godine, a za aktualnu, direktorica Ivona Janota najavljuje sve zanimljivosti i planove za ovu godinu, u kojoj planiraju nekoliko većih i više manjih događaja. Budući da je Uskrs rano ove godine u ožujku će već na području južne Bilogore biti okupirani lovom na pisanice u Velikom Grđevcu i Grubišnom Polju, a evo za što je rezerviran travanj.

– U travnju uvodimo novu manifestaciju u Grubišno Polje, pod nazivom Sajam sadnica i cvijeća, koji će se održati u gradskom parku, čime bi odmah i oživjeli gradski park u Grubišnom Polju – kaže Janota i dodaje kako ih u svibnju očekuje još jedan, ove godine posebniji, Sajam kreativnosti u Velikom Grđevcu.

– To je već tradicionalna manifestacija koja će ove godine donijeti puno noviteta s obzirom na to da nam je i veliki, 125. rođendan Mate Lovraka, tako da će to biti Festival kreativnosti s Matom Lovrakom u središtu svega – priča.

I ovo će se ljeto održati Ljeto na južnoj Bilogori, od lipnja do rujna, a održat će se u Grubišnom Polju, Velikom Grđevcu i Velikim Zdencima.

– Ta manja događanja će se odvijati vikendom i imati nekakav tematski karakter, od kina na otvorenom, ljetne pub kviz lige i puno sličnih tematskih događaja – pojašnjava.

Ovoga srpnja Veliki će Grđevac biti domaćin žetvi koja prethodi Plošičkom mašinanju.

– U sklopu žetve će se održati i prvi put Traktorijada za velike i male. U suradnji s Oldtimer klubom, za odrasle, gdje će se na poligonima natjecati natjecatelji s oldtimer traktorima, a na istom takvom poligonu će i djeca moći sa svojim malim traktorima sudjelovati – priča Janota.

U rujnu slijede dan grada Grubišnog Polja i Marinje, dok će se u Velikom Grđevcu održati Velikogrđevačka komušana. U studenom je u Grubišnom u planu i nova manifestacija.

– Zvat će se „Dan meda, sira i vrganja“, gdje su zapravo glavna tema manifestacije, tri glavna gastronomska proizvoda ovog područja koje bi onda upotrijebili i stvorili karakterističnu slasticu. Naravno, ne sva tri proizvoda zajedno već od meda i sira slasticu, a od vrganja jelo, koje bi onda ušlo i u gastronomsku ponudu ugostiteljskih objekata na ovom području – priča detalje direktorica Turističke zajednice područja Južna Bilogora.

Za kraj godine u planu su nova adventska događanja na području Turističke zajednice, uz neizostavne dočeke novih godina.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!