Hrebak: Prvu predstavu profesionalnog bjelovarskog kazališta gledat ćemo u svibnju ili lipnju!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Iako se u javnosti duže vrijeme nije spominjala, čini se kako bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak nije odustao od ideje da Bjelovar dobije profesionalno kazalište. Kako je otkrio u emisiji Alfa radija „Transparentno s Hrebakom”, prva bjelovarska profesionalna kazališna predstava mogla bi na daskama Doma kulture biti odigrana već u svibnju ili lipnju.

-Pripreme za formiranje profesionalnog kazališta idu svojim tijekom, naši pravnici su trenutno u određenim birokratskim procedurama koja od nas zahtjeva Ministarstvo kulture. Određene odluke će morati potvrditi i Gradsko vijeće – pojasnio je Hrebak, dodajući kako će nova gradska kazališna kuća djelovati u sklopu Kulturnog i multimedijskog centra Bjelovar.

O samoj predstavi koja se već priprema detalje nije želio otkrivati.

-U Bjelovaru nemamo svojih režisera, angažirali smo određene konzultante i već se radi na tom projektu. Mogu vam samo otkriti kako će u predstavi igrati jedan glumac iz Bjelovara – tajnovit će bio Hrebak.

Podsjetimo, o pokretanju profesionalnog kazališta u Bjelovaru govori se posljednje tri godine, a inicijativu su još 2021. podržali poznati bjelovarski glumci, braća Navojec, Ivan Ožegović i Ognjen Milovanović. Tada se govorilo kako nema ništa logičnije od toga da Bjelovar, koji je poznat po brojnim školovanim i priznatim glumcima te jednom od najpoznatijih domaćih kazališnih festivala – BOK Festu, dobije i profesionalnu kazalištu trupu. Hoće li se ta ideja konačno pretvoriti u stvarnost, znat ćemo, po svemu sudeći, jako brzo.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!