Grad Bjelovar nastavlja sa sufinanciranjem obrtnika. Evo koliko ugovor iznosi ove godine

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Grad Bjelovar potpisao je s bjelovarskim Udruženjem obrtnika Ugovor o sufinanciranju obrtnika Grada Bjelovara za provedbu aktivnosti u 2024. godini. Vrijednost ugovora je 14 tisuća eura, a potpisali su ga zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić i predsjednik Udruženja obrtnika Bjelovara Mario Hrga.

-Dokaz kvalitetne i dobre suradnje, ja uvijek volim spomenuti i brojke, je i porast broja obrtnika na području Bjelovara, pa smo ih tako 2017. imali 570, a danas, odnosno s 31. prosincem ima 780 obrta – prokomentirao je suradnju dogradonačelnik Brajdić.

-To i je cilj Grada da bude potpora našim tvrtkama i našim obrtnicima gdje rade bjelovarski radnici i gdje prehranjuju svoje obitelji, da imaju kruh za zaraditi ovdje u Bjelovaru – dodao je.

Namjenska sredstva za obrtnike

Brajdić ističe kako je podrška Udruženju iznimno važna budući da otvaranje novih obrta znači nova radna mjesta i da je Grad tu da ljudima koji žele raditi budu oslonac i potpora.

-Udruženje obrtnika i Grad Bjelovar imaju jako uspješnu suradnju gdje Grad prati rad obrtnika i ima sluha za probleme koje zajedničkim snagama rješavamo, a najznačajniji od toga je sigurno Ugovor koji danas potpisujemo o sufinanciranju rada Udruženje – prokomentirao je suradnju i predsjednik Udruženja Mario Hrga.

-Što se tiče tih sredstava, to nije za rad Udruženja obrtnika, nego su to namjenska sredstva za naše obrtnike koji sudjeluju organizirano na izlaganjima, sajmovima, seminarima i edukacijama – dodao je Hrga.

Trend rasta broja novih obrta raste i u 2024. godini, no unatoč tome, neka su područja i dalje deficitarna.

-U 2024. otvorila su se 26 obrta, to su najčešće uslužni obrti. Činjenica je da je deficitarno u građevinskom sektoru i da je potrebno tih deficitarnih obrta, što zidara, keramičara, vodoinstalatera, tesara…– ispričao je Hrga.

Osim navedenog, novi Ugovor  uključuje i promotivne aktivnosti, natjecanja te organizirana strukovna putovanja.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!