[VIDEO] Genijalna Leona Milić: Pjevanje uvijek nosiš u sebi, uvijek možeš pjevati!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR/PAKRAC – Kada dolaziš iz glazbene obitelji i kada si prirodno talentiran, uspjeh je zagarantiran. Samo jedan od primjera je mlada Daruvarčanka Leona Milić (9) koja je nedavno osvojila prvo mjesto na 5. Dječjem festivalu domoljubne pjesme “Croatio iz duše te ljubim” u Pakracu. Leona je svoj talent na pozornici dijelila s tatom Tomislavom koji ju je pratio na klaviru, a pobjedničku skladbu “Volim Hrvatsku pjesmom” napisala je njezina baka Ruža Milić. Inače, Ruža Milić je cijenjena profesorica glazbe u mirovini. Osim pjevanja, Leona svira violinu, a tata ju pomalo uči svirati i klavir. Ide u četvrti razred OŠ Vladimira Nazora Daruvar i treći razred violine u Glazbenoj školi Brune Bjelinskog u Daruvaru.

Glazbena obitelj

– Rođena sam u glazbenoj obitelji, a baka me već s tri godine potaknula da nastupam na jednom festivalu. Isto tako, tata me potaknuo da se upišem u glazbenu školu. Volim sve slušati i pjevati, ali većina obitelji voli rock jer mi ujak svira i pjeva na Rockabillyu pa ga rado slušamo – rekla je Leona.

Pobjedi se, kaže Leona, nije nadala. No, to što je uz pomoć obitelji osvojila prvo mjesto joj jako puno znači.

– Nisam se baš puno nadala pobjedi. Bila sam presretna kada sam čula da sam osvojila prvu nagradu i puno mi to znači. Još uvijek sam zapravo u šoku. Nisam imala neku veliku tremu jer sam doma puno vježbala, ali naravno mala trema je bila prisutna. Nastupala sam i prije, u Glazbenoj školi idem na zbor pa sam sa zborom nastupala, ali i kod bake na festivalima – priča.

Bakina pjesma

– Baka je u toj pjesmi napisala sve što joj je bilo u glavi, kao i inače. Pjesma je proglašena planinarskom himnom. Puno mi je značilo što je tata bio sa mnom na pozornici jer ne bih pjevala na matricu. Općenito mi je draže da je netko sa mnom na pozornici nego da sam sama – rekla je Leona.

Za konkurenciju Leona ima samo riječi hvale. Na ovogodišnjem festivalu, drugo mjesto osvojila je Lota Knežević iz Zagreba, dok je treće mjesto pripalo Pakračanki Lauri Blažević. Osim nagrađenih, u natjecateljskom djelu programa još su nastupili Ivona Završak iz Dugog sela, Tena Prpić iz Kutjeva, Amela Demirović i Ana Adžijević iz Lipika, Trio dječjeg zbora “Zagrebački anđeli”, Sofia Makar i Marta Deur iz Zagreba, Stjepan Kiš, Korina Frajfogel i Daria Blažević iz Pakraca te Dječja skupina Češke besede iz Prekopakre.

– Meni je posebno u sjećanju ostala djevojčica Marta Deur iz Zagreba koja je pobijedila prošle godine, a koja se natjecala i ove – kaže Leona.

Planovi za budućnost

Leona Milić planira ostati u glazbenim vodama, pjevati, svirati violinu te uz tatinu pomoć nastaviti učiti svirati klavir.

– Osim instrumenata koje sada znam svirati, možda bih voljela znati svirati i harfu. Čini mi se kao lijep instrument – dodaje.

– Pjevanje uvijek nosiš sa sobom i uvijek možeš pjevati. Zato svima koji žele pjevati poručujem da se okušaju na festivalima i da se trude – zaključila je Leona.

Uz prigodne statue, najbolje pjevačice su nagrađene novčanim nagradama, u vrijednosti od 200 eura za prvo mjesto, 150 eura za drugo te 100 eura za treće.

FOTO I VIDEO: Privatni album


PODIJELI S PRIJATELJIMA!