[FOTO] Sadi se gotovo 300 stabala uz prometnicu u Gudovcu. Svi prilazu gradu će se zazelenit…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U sklopu revitalizacije javnih zelenih površina na području Grada Bjelovara u tijeku je sadnja drveća uz državnu cestu u Gudovcu. 

Sadi se ukupno 292 stabla od kojih je 90 Carpinus betulus, 190 Photinia frasseri i 12 Liquidamber styraciflua. Ukupna vrijednost radova je 80 tisuća eura, a izvođač je Cvjetni atelje Marina.  

Svaki prilaz gradu će biti impozantan

Gradonačelnik Dario Hrebak jutros je posjetio radnike koji sade stabla. 

-Naš komunalni odjel ima dobru strategiju ozelenjavanja javnih površina. Cilj je da imamo što više zelenila, da se što više smanjuje otisak CO2 i idemo u tom smjeru. Ovdje na novoj prometnici u Gudovcu je sada jedan rekao bi pilot projekt gdje ćemo posaditi 292 stabala, nakon čega ćemo na pet glavnih ulazaka u grad sve zajedno posaditi preko dvije tisuće stabala. Dakle, svaki ulazak u grad će zaista biti impozantan što se tiče stabala i zelenila. Inače, sve to radimo u suradnji s Hrvatskim cestama s kojima imamo odličnu suradnju – kazao je gradonačelnik Hrebak. 

Stabla su zimzelena

Ivan Šepoval, direktor Cvjetnog ateljenja Marina kaže da se sada stabla koja su primjerena prometnici. 

-Pri odabiru pazili smo i razmatrali na svaki detalj. Dakle, stablo ne smije biti jako visoko, ali ne mora sada biti i nisko. Vjerujem da ćemo do idućeg tjedna sve posaditi, a onda slijede tri mjeseca zalijevanja za što smo također mi zaduženi. Stabla su zimzelena, znači cijelu zimu je zeleno i sada kada počne vegetacija bit će zaista prekrasno – kazao je Šepoval. 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!