‘Mudar plan’ mladog direktora: Kupovao aute jeftino, pa ih skupo prodavao svojoj firmi

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru podiglo je optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1994.) zbog počinjenog kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju. Tereti ga se da je od kolovoza 2020. do kraja 2022. godine u mjestu pored Slatine kao direktor trgovačkog društva postupio u namjeri da si pribavi znatnu nepripadnu materijalnu korist na štetu tog trgovačkog društva.

U više navrata s računa trgovačkog društva obavio je uplate na svoj transakcijski račun s naznakom „radi kupnje vozila“ u ukupnom iznosu od 398.301,14 eura, s time da je za kupnju 11 vozila stvarno utrošio iznos od 13.803,18 eura.

Navedena vozila je potom prodao tom trgovačkom društvu za znatno uvećane iznose odnosno za iznos od 176.521,34 eura, dok je razliku u cijeni te preostali neutrošeni iznos novca uplaćen na njegov račun na ime kupnje vozila (iznos od 365.225,88 eura) zadržao za sebe. Okrivljenika se tereti da si je na opisani način pribavio nepripadnu materijalnu korist i oštetio trgovačko društvo za navedeni iznos.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!