Udri brigu na veselje: Bilogorci u siječnju zajeli i zapili više od Podravaca

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Stanovnici Bjelovarsko-bilogorske županije u prvom mjesecu ove godine u restoranima i kafićima ostavili su nešto više od 3,51 milijuna eura, gotovo za trećinu više u odnosu na siječanj 2023. godine. Sudeći prema podacima Porezne uprave o fiskaliziranim računima iz ugostiteljstva, budžet Bilogoraca za kavicu, gemištec, gablec i nedjeljni ručak poprilično je porastao, iako ne treba smetnuti s uma i da je na veću potrošnju utjecala i inflacija.

No, inflacija svakako nije „glavni krivac” za činjenicu da su stanovnici Bjelovarsko-bilogorske županije u siječnju u ugostiteljskim objektima ostavili čak 607.619 eura više nego lani.
Uostalom, iz podataka Porezne uprave vidljiv je i upečatljivo veći broj izdanih računa. Dok ih je u siječnju 2023. izdano ukupno 619.666, u prvom mjesecu ove godine bilo ih je čak 656.225.

Povećan je i prosječni iznos računa, sa 4,69 eura u 2023. godini na 5,35 eura u siječnju ove godine.

Stvari postanu još zanimljivije kada se usporedimo s susjedima iz Koprivničko-križevačke županije. Podravci i Prigorci su lani u siječnju u ugostiteljskim objektima ostavili 3,07 milijuna eura, dakle nešto više od Bilogoraca.

Ove godine stanovnici Bjelovarsko-bilogorske županije ipak su bili nešto rastrošniji, jer su ugostitelji koji posluju na području Koprivničko-križevačke županije fiskalizirali 3,5 milijuna eura, odnosno desetak tisuća eura manje od Bilogoraca.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!