Hrvatske šume osigurale sirovinu za male drvoprerađivače

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nedostatne količine sirovine problem je koji već duže vrijeme muči male drvoprerađivače. Svjestan tog problema župan Marko Marušić organizirao je sastanak s tročlanom Upravom Hrvatskih šuma na čelu s predsjednikom Nediljkom Dujićem i predstavnicima malih drvoprerađivača s područja Bjelovarsko-bilogorske županije.

-Drago mi je da smo organizirali ovaj sastanak, prvi ovakve vrste i zato zahvaljujem članovima Uprave Hrvatskih šuma na čelu s predsjednikom Dujićem na dolasku i na tome što su naši mali drvoprerađivači mogli dobiti potrebne informacije i pitati sve što ih muči. Sastanak je bio izrazito konstruktivan i zbog toga mi je drago – rekao je župan Marušić nakon sastanka na kojem su drvoprerađivači dobili informacije da bi uskoro mogli računati na dodatne količine potrebne sirovine, a što je u svom obraćanju potvrdio i predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Nediljko Dujić.

-Danas smo obavili sastanak s našim kupcima s područja Bjelovarsko-bilogorske županije i dogovorili da ćemo idućih dana i mjeseci pokušati naći način da manji kupci dobiju dodatne količine robe što je njima vrlo značajno da bi bili konkurentni na tržištu. Vjerujem da ćemo u tome uspjeti – kazao je Dujić.

U društvu župana Marušića članovi Uprave Hrvatskih šuma nakon sastanka s malim drvoprerađivačima posjetili su županijsku ustanovu Suvenir Arbor koja se također bavi preradom drveta i koja jednako ima potrebu za dodatnim količinama drvne mase. U razgovoru s ravnateljem ustanove Zoranom Polenusom članovi Uprave Hrvatskih šuma su pokazali razumijevanje za probleme s kojima se ustanova bori te najavili da će kao i u slučaju ostalih malih drvoprerađivača pokušati naći način da se i Suveniru omoguće dodatne količine potrebne sirovine. Razgovorima je nazočio i načelnik općine Sirač Igor Supan.

Tekst i foto: BBŽ


PODIJELI S PRIJATELJIMA!