Obnova prostora Doma zdravlja u Bjelovaru pri samo kraju, evo kada stižu prvi pacijenti

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nova stolarija, novi podovi, zamjena dotrajalih instalacija, kao i novi rekuperator zraka najvažnije su stavke nekoliko mjeseci duge obnove prostora Doma zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije. Riječ je o prostoru smještenom u dojučerašnjoj novoj zgradi bjelovarske bolnice na kojem se nalazi 10 ambulanti obiteljske medicine.

– Radovi se privode kraju, a njihova ukupna vrijednost je 287 i pol tisuća eura. Nikada nismo imali veća ulaganja u županijski Dom zdravlja, a za 10 do 15 dana ovdje će biti smješteno 10 ordinacija. Ulaganje u zdravstvo je ključno i uvijek gledamo da, pored manjih ambulanti, i one veće budu pristupačnije i funkcionalnije našim pacijentima te ugodnije za rad medicinskom osoblju. Recimo, ovdje u ljetnim mjesecima nije bilo zraka, a kada su se uključili svi aparati, iskakale bi sklopke. Taj primjer pokazuje da su ovi radovi bili itekako nužni, a sada su i okončani što nas neizmjerno veseli – kazao je danas prilikom obilaska novouređenom prostora bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić.

Riješen dugogodišnji problem

Kakve sve radove je uključila ova obnova pojasnio je v.d. ravnatelja županijskog Doma zdravlja Michell Gruičić. Kako je podsjetio, izvođenje radova je krenulo početkom listopada prošle godine. Otkrio je kako su radovi išli dobrim tijekom te kako su sada na samom kraju.

– Riješili smo sve što je bilo potrebno – od stropa do poda. Prije svega, riječ je o svim instalacijama – od strujnih preko kanalizacijskih i vodovodnih pa sve do telekomunikacijskih. Postavili smo i dva rekuperatora zraka kojima ćemo riješiti dugogodišnji problem. Uskoro će ovdje doći i prvi pacijenti, a vjerujem da će im biti znatno ugodnije u novom prostoru. Ugodnije će biti i našim liječnicima i medicinskim sestrama – istaknuo je Gruičić otkrivši kako će u prostoru čekaonice svoje mjesto pronaći i televizor.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!