Raspisan javni poziv za sportske udruge s područja BBŽ, evo koliko novca se nudi

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Župan Bjelovarsko-bilogorske županije Marko Marušić donio je odluku o raspisivanju javnog poziva putem kojeg se sufinanciraju i financiraju udruge odnosno projekti iz područja sporta na prostoru Bjelovarsko-bilogorske županije.

Projekti koje udruge mogu prijaviti obuhvaćaju niz aktivnosti, uključujući poticanje razvoja sporta, organizaciju sportskih događaja i manifestacija te edukaciju sportaša. Ukupna sredstva za ovaj Javni poziv iznose 22.000,00 eura. Minimalni iznos koji se može zatražiti po projektu je 200,00 eura, dok je maksimalni iznos 1.000,00 eura.

– Bjelovarsko-bilogorska županija u 2024. godini za program javnih potreba u sportu i rekreaciji u proračunu planirala je iznos od 260.000,00 eura. Osim sredstava koje izdvajamo za rad županijske Sportske zajednice idemo još i s ovim javnim pozivom kojim želimo dodatno pomoći našim sportskim udrugama. Pozivam sve udruge iz područja sporta da se aktivno uključe u ovaj Javni poziv te svojim projektima doprinesu razvoju sportskih aktivnosti u našoj županiji – kazao je župan Marušić.

Javni poziv otvoren je od 1. ožujka do 1. travnja 2024. godine, a prijave se mogu podnijeti putem pošte ili elektronskim putem na navedenu adresu Bjelovarsko-bilogorske županije.

Udruge koje žele aplicirati za financiranje moraju udovoljavati određenim uvjetima, moraju biti upisane u odgovarajuće registre, imati transparentno financijsko poslovanje te ispunjavati propisane kriterije u vezi s programima i aktivnostima.

Više o javnom pozivu možete pronaći ovdje.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!