Lipička turistička zajednica pripremila brošuru s preko 60 događaja!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Turistička zajednica Grada Lipika ove je godine izdala brošuru s više od 60 događanja podijeljenih po godišnjim dobima. U brošuru je dodana i posebna kategorija: Franciškovo, radi se o Danu grada Lipika koji je ipak događaj sam za sebe. Detaljnije i o planovima lipičke Turističke zajednice ispričao nam je direktor Hrvoje Kovačić.

-Dolaze nam proljetna događanja i to ćemo početi već sada s okupljanjem planinara, bit će nekih kulturnih događanja, koncert ansambla LADO će biti jako atraktivan u Lipiku 24. ožujka. Naravno, i uskršnji sajam uz uskršnju potragu kao i Zekograd koji će isto biti 24. ožujka – rekao je Kovačić.

Bogato ljeto

Nakon Uskrsa, drugog vikenda u svibnju, 12. će se održati i veliki Sajam cvijeća i ukrasnog bilja. Ove godine u planu im je, i to početkom lipnja, jedna novija manifestacija a riječ je o Lađarskom kupu grda Lipika koju organiziraju vrijedni veslači grada Lipika.

-Tu se radi o lađarskom kupu, maraton lađa umanjenog oblika kojeg posjećuju svi koji idu na Neretvu, dolaze u Lipik, tako da je to dosta atraktivno za naše slavonsko područje. Od onih velikih događanja u Ljetu u Lipiku koji počinje s prvim lipnja otvorenjem velikog kompleksa otvorenih bazena, tako da otvaramo i sezonu kupanja u Lipiku – najavio je Kovačić.

Svakako jedno od atraktivnijih događanja u Lipiku i ovo će ljeto biti košarkaški turnir Lipik 3×3 Protour 12. i 13. srpnja.

-Uz njega će biti i Dan zdravlja, rekreacije i zdrave prehrane, jedna lijepa manifestacija koja je bila tokom naših godina održavana, no nakon Covida se nije moglo i sad uz potporu Toplica Lipik ćemo polako krenuti to brendiranje našeg grada kao grada zdravlja – ispričao nam je naš sugovornik.

Dan grada ispunjen događajima

Kako je Kovačić ranije istaknuo, posebna kategorija među događajima je i dan grada Lipika, odnosno Franciškovo.

-Dan grada je tradicionalan poziv svim našim prijateljima i poznanicima da dođu u Lipik i uživaju u onome što nudimo. To smo pokušali s udrugama skupiti na dva tri vikenda u rujnu i početkom listopada. Naravno, tu se moramo još sjetiti i da je obljetnica povratka lipicanaca u Lipik i Dječji dan koji će se održati dan nakon toga. – najavio je direktor Turističke zajednice.

Za kraj godine “Mirisi Božića u Lipiku”

-Mi ukrašavamo grad, uz potporu Grada Lipika i LIRE se organiziraju „Mirisi Božića“ i uz to cijelo ukrašavanje imamo dosta manifestacija tako da želimo da Lipik bude jedna mala bajka. Obnovljeni park ponovno ćemo ukrasiti, to je počeo biti trend među velikim gradovima, međutim Lipik je tu među malima jako inovativan i jako će biti zanimljiv – ispričao je Kovačić.

Ta brošura o lipičkim događajima tako se ispostavila kao značajna pomoć i nešto što će u svakom slučaju potencijalnim turistima olakšati oko planova i dolaska u Lipik. Kovačić ističe da je grad sve poznatiji na turističkoj karti Hrvatske.

Bilježe porast posjeta

-Prošla godina je bila zadovoljavajuća, bila je malo bolje od prošlih godina. Naravno, tu prednjače Toplice u dolascima, posjetima i noćenjima, ali preko određenih memorijalnih tura u kombinaciji s Pakracom smo imali jako puno jednodnevnih posjeta osnovnoškolaca. Tako da imamo i dobar broj noćenja i broj posjeta kao i broj individualnih turista koji dolaze preko vikenda – s usporedbom je zaključio Kovačić i dodao kako vjeruje kako će Lipik i ove godine biti odlično posjećen.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!