Osim najduže cestovne utrke, Od Kaptola do Kaptola donosi pregršt događanja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

47. Međunarodni atletski supermaraton od Kaptola do Kaptola održat će se i ove godine, i to u nedjelju 24. ožujka. Pa, iako do utrke još ima dovoljno vremena, direktorica turističke zajednice grada Čazme, Ivana Sabljak Murlin, otkriva što sve očekuje ne samo trkače, nego i sve ostale posjetitelje koji tog vikenda posjete Čazmu.

– To je jedna od najduži cestovnih utrka, s najdužom tradicijom u Hrvatskoj. Start je u 8 sati ujutro na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu, a cilj je na Trgu Čazmanskog kaptola u Čazmi. Najviše trkača očekujemo iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Austrije. Očekujemo stotinjak trkača – pojašnjava.

Jedna je to od najdugovječnijih utrka u Hrvatskoj koja se nije trčala tek dva puta – jednom zbog rata, drugi put zbog pandemije.

– Svih ostalih godina se redovito održava. Mi očekujemo da nam se nakon pandemije vraća u punom sjaju. Prijave traju do 20. ožujka, više informacija je dostupno i na web stranici Grada Čazme – priča Sabljak Murlin.

Brojni popratni sadržaji uz utrku

– Mi već u subotu, 23. ožujka počinjemo s čazmanskim Vinokapom, međunarodnom izložbom vina, likera i rakija održat će se u Multifunkcionalnom centru u Čazmi od 15 sati. Prikupljanje uzoraka vina, likera i rakija bit će ovog vikenda, 2. ožujka u prostorijama Multifunkcionalnog centra od 15 do 20 sati – dodaje.

Ocjenjivanje provode licencirani enolozi, a proglašenje najboljih bit će na izložbi netom prije Supermaratona. Subotu uoči maratona održat će se i besplatni koncert pjevača A strane u kinu Centra za kulturu. Ulaznice će samo trebati preuzeti u Centru za kulturu, ali dovoljno rano. Na sam dan maratona, osim same utrke, bit će i dovoljno popratnih sadržaja.

Planinari će istu rutu prehodati

– Naše planinarsko društvo Garjevica Čazma bit će podrška Supermaratonu i krenut će u “Šetnju gojzericom od Kaptola do Kaptola”. Oni kreću nešto ranije, u ponoć, i pješače trasu supermaratona – kaže Sabljak Murlin i dodaje da će od jutra početi i bojna atletska natjecanja za djecu i učenike. Bit će, kao i uvijek i bogate gastro ponude.

– Tu su i naši kaptolski kotlići koji se tradicionalno krčkaju i kuhaju na Trgu Čazmanskog kaptola, uz degustaciju u nedjelju od 13 sati – poziva.

U planu je i izložba starodobnih vozila i moto alka, koji će se moći vidjet u nedjelju u poslijepodnevnim satima. Čitav plan i program još je u izradi, a što utrka bude bliže, moći će se vidjeti na web stranicama grada Čazme.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!