Evo gdje sve možete, sami ili u društvu, proslaviti Dan žena!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Pred nama je još jedan Dan žena, a u ovim našim krajevima već su pripremili nekoliko druženja i radionica kojim slave žene i njihov život. U Daruvaru, Pučka knjižnica i čitaonica već desetak godina organizira Ženski tjedan. Budući da su i same ženski kolektiv, imaju želju malo razonoditi Daruvarčanke nekim, često smatranim ženskim temama. Ove godine, imaju dva predavanja, a prvo, u srijedu, od 18 sati održat će osobna i fitness trenerica, Daruvarčanka Ana Jeftimija.

– Ima svoj mal fitness studio u kojem Daruvarčanke potiče na zdrav život i vježbanje. Ona će govoriti o zdravlju, ženskim hormonima i kako očuvati zdravlje što duže bez lijekova – kaže Romana Horvat, ravnateljica daruvarske knjižnice i najavljuje i predavanje u četvrtak.

– U 18 sati dolazi Kutinjanka Ena Čavlović koja ima svoj studio za šminkanje. U dvosatnoj radionice Daruvarčanke će učiti o šminkanju, a nakon pokazne radionice, nadamo se, znat će se samostalno našminkati. Čut ćemo i savjete kako izbjeći tipične greške u šminkanju – pojašnjava i dodaje kako će polaznice te radionice dobit će i prigodan sponzorski paketić, a za tu je radionicu ipak potrebna prethodna prijava.

Horvat ističe kako se zainteresirane sudionice mogu za nju prijaviti putem e-maila, telefona ili društvenih mreža knjižnice. Ostalo je još desetak mjesta.

U Križevcima će se slikati uz vino

U Križevcima također organiziraju druženje za žene, a riječ je o radionici slikanja uz vino. Događaj organizira Pučko otvoreno učilište Križevci, a ravnateljica Željka Šunjić ističe da će, sudeći prema prošlogodišnjoj radionici, to druženje biti popularno i ovaj put.

– Prošle godine smo prvi put imali takvu radionicu u suradnji s Paint and Vine-om iz Zagreba, gdje smo imali velik broj prijavljenih polaznica, jer se muškarci još tu ne nalaze. Imam osjećaj da smo malo popularizirali takvu aktivnost jer vidim da se slične sada odvijaju diljem grada – priča Šunjić.

Novo druženje planiraju u petak, 15-stog ožujka. Zainteresirane sudionice još se stignu javiti jer je rok za prijave za radionicu do prvog ožujka. Cijena je 35 eura po osobi.

– Družit ćemo se uz vino i ženski motiv, jer je to povodom međunarodnog dana žena. Uskoro nam slijedi, 21. travnja, povodom dana grada koji je 24. travnja, mi ćemo organizirati besplatnu predstavu za sve građane a riječ je o predstavi Šetači pasa, Kazališta Tragači – dodaje i pojašnjava da će se predstava održati u velikoj dvorani Hrvatskog doma, a karte će se prethodno moći i podići.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!