[FOTO] Igor Brajdić: Radićev će opet biti prekrasna zelena oaza. Evo što ćemo posaditi u glavnom parku

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Nakon višemjesečne sage oko održavanja javnih zelenih površina, djelatnici Komunalca koji su preuzeli tu brigu rade punom snagom.

Naime, kada zbog žalbi i birokracije nitko nije smio održavati zelene javne površine, gotovo najviše pritužbi je dolazilo zbog hrpe lišća i neodržavanja Trga Stjepana Radića. No, s dolaskom boljeg vremena i preuzimanja posla bjelovarskog Komunalca, situacija se potpuno mijenja.

Vrijedni radnici danas su uređivali cijeli trg koji će opet biti prekrasna zelena oaza Bjelovara. Nakon što smo posjetili vrijedne radnike na Radićevom, razgovarali smo sa zamjenikom gradonačelnika Igorom Brajdićem koji nam je, između ostalog, otkrio da će u svibnju u središnjem parku biti posađene kadife, a na brojnim drugim mjestima pelargonije i begonije.

Radićev će biti prekrasan

-Bjelovar se u proljeće oduvijek ponosio zelenilom i velikim prekrasnim cvjetnjacima. No, unatoč problemima koji su bili, tako će biti i ove godine. Naime, vrijedni djelatnici Komunalca prije nekoliko dana počeli su raditi na uređivanju i košnji gradskih i prigradskih površina. Uređuju glavni gradski park, rotore, ali i Radićev park koji je zaista bio zreo za uređivanje i koji će opet biti jedna od najljepših zelenih oaza u Bjelovaru – kazao je zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić i dodaje.

-Mukotrpan proces javne nabave koju smo započeli na vrijeme sada je iza nas i Državna komisija presudila je da smo bili u pravu. Posao održavanja zelenih površina vrijedan je 2,5 milijuna eura i to je velika svota novca. Mi smo ispoštovili sve zakone i istrpili kritike građana koje razumijem zbog neuglednoga izgleda glavnog parka i Radićevog trga. No, svjedoci smo brojnih afera u Hrvatskoj i nismo to dopustili u Bjelovaru. Radije opravdana kritika i pošten rad nego tulipani i sumnja u zakonitost javne nabave. Naravno, žao nam je što je toliko potrajalo, no sada je, kao što vidite, konačno gotovo i na javnim površinama se radi punom parom – kazao je zamjenik gradonačelnika Brajdić koji nastavlja.

Cvijeće stiže u svibnju

-U kontaktu smo i sa gospodinom Šepovalom koji je prije par dana sadio stabla u Gudovcu za Grad Bjelovar, a postavljati će i viseće pisanice za Uskrs. Javlja se na natječaje Grada i izuzetno smo zadovoljni kao i svih prijašnjih godina. Inače, i sam gospodin Šepoval mi je rekao da je i njemu bilo dosta tog procesa koji je potrajao. Inače, kako je održavanje zelenih površina preuzeo Komunalac, kao i u drugim većim gradovima, temeljem natječaja ključni ljudi koji su održavali park i gradska i prigradska naselja zadnjih 20 godina su sada zaposleni u Komunalcu. Tako da nema bojazni da neće znati obavljati posao – priča nam Brajdić koji se dotaknuo i sadnje cvijeća.

Cvijeća, na žalost, trenutno neće biti jer je kasno doba. I meni je žao zbog toga, ali od svibnja se sve vraća u normalu i onda ćemo saditi ljetnice, a od njih ćemo saditi begonije, pelargonije, kadifice i u glavnome gradskom parku kadifice (tagetes.) Do tada držati ćemo grad urednim i čistim kakav je i bio – poručio je Brajdić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!