[FOTO] Učenici iz cijele županije na likovnom natjecanju ‘dohvatili’ se mode i oduševili!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Svo bogatstvo svoje mašte i kreativnosti i ove su godine na županijskom likovnom natjecanju ‘LIK’ pokazali bjelovarsko-bilogorski osnovnoškolci i srednjoškolci.

U natjecanju je sudjelovalo 15 osnovnih i tri srednje škole sa zajedničkom temom – modom. Osnovnoškolci su morali osmisliti modernu školsku uniformu, a srednjoškolci izraditi plakat za modnu marku uz uvjet da je riječ o održivoj modi. U tome su se odlično snašli, a jedina poteškoća je bio tehnički dio jer su radove morali obraditi u aplikaciji pixelcut.

-Tu je bilo možda malo problema jer se nisu svi jednako snašli u toj aplikaciji, ali isto tako nisu svi imali iste uvjete jer možda nije Internet bio jednako brz ili računala nisu svima jednaka tako da je tu možda bilo manjih teškoća, ali u konačnici su to lijepo odradili i stvarno smo zadovoljni – kaže županijska voditeljica za likovnu umjetnost Vlatka Ileković.

I više nego zadovoljna je učenica šestog razreda novoračanske osnovne škole Larisa Marodolac koja je sa svojom školskom uniformom osvojila prvo mjesto.

-Htjela sam nešto klasično, ali opet modernije u ovo vrijeme, a tema mi je bila zanimljiva i jako sam zadovoljna sa svojim radom – kaže ta mlada umjetnica.

Zadanom temom je zadovoljan i bjelovarski gimnazijalac Fran Jukić koji je za plakat inspiraciju pronašao u djelima Michelangela i van Gogha.

-Preklapaju se dvije slike, odnosno jedna je kao deponij od odjeće, a ispod je slika. U sredini je natpis ‘luxury means sustainable” i ispod je logo tvrtke – opisuje svoj plakat Jukić.

Svi učenici s kojima smo razgovarali se slažu da školske uniforme trebaju postojati samo na papiru, ali i da bi u školi trebalo biti više mjesta za kreativnost.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!