U Čazmi nastavljaju s obnavljanjem domova bez kojih nema života u selu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Čazmanski gradonačelnik Dinko Pirak obišao je društvene domove u naseljima Bosiljevo, Martinac i Andigole koji su nedavno obnovljeni.

Za ova tri doma koja smo danas obišli: Bosiljevo, Martinac i Andigole, oko 33 tisuće eura do sada smo potrošili, ali nastavljamo s radovima i dalje – ispričao je gradonačelnik Pirak.

U društvenom domu u Bosiljevu još su lani završeni radovi na unutrašnjem uređenju: napravljene su nove električne instalacije i izolacija, a u planu je i uređenje podova i sanitarnog čvora.

-Uglavnom se radi o krovovima koji su u lošem stanju i stolariji, to je uvijek prva potreba u obnovi, a onda naravno i ostali dio sanitarnih čvorova koji su isto u lošem stanju – dodao je Pirak.

Takav je slučaj i u društvenog doma u Martincu gdje je ove godine postavljena nova stolarija i sanirano krovište, dok je u društvenom domu u Andigolama nova stolarija postavljena prije tri godine, a trenutno se radi na novom krovištu.

-Svako naše naselje od 36 ima seoski dom, dakle mogu reći da smo oko 70 posto domova obnovili. Ove godine još imamo u planu Miklouš i vidjet ćemo po potrebama mjesnih odbora kojim ćemo redoslijedom krenuti – najavio je Pirak.

Tijekom 2023. godine iz čazmanskog Gradskog proračuna ukupno je uloženo 96 tisuća eura za obnovu svih društvenih domova kojima Grad ujedno i plaća režijske troškove.

-Obnova za ovo naše selo jako puno znači, da nije bilo entuzijasta iz Grada Čazme ovo se ne bi ni dogodilo. Dom se koristi vrlo često od mještana sela Andigola radi nekih događaja, proslava i sličnog. To je idealno jer imamo svoj privatni prostor – ispričao je o značenju doma za zajednicu stanovnik Andigola Davor Plešo.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!