U nedostatku vlastitih snaga, SDP-ovci na čelo naše izborne jedinice ‘guraju’ Daliju Orešković

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Široku SDP-ovu koaliciju sastavljenu od desetak lijevo-liberalnih stranaka u 2. izbornoj jedinici mogla bi voditi Dalija Orešković, saborska zastupnica i predsjednica Stranke s imenom i prezimenom.

SDP, barem u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, već godinama životari, a od posljednjih parlamentarnih izbora do danas doživjeli su potpuni kadrovski krah. SDP je puno jači u Koprivnici, ali taj dio Koprivničko-križevačke županije nije na području naše izborne jedinice. Bit će zanimljivo vidjeti na kojemu će se najvišem mjestu i hoće li uopće na toj listi biti mjesta za barem jednog člana SDP-a s područja naše županije, s obzirom na velik broj partnera koje ta stranka treba zadovoljiti u širokoj koaliciji.

Zaboravljeni Boro Nogalo

Podsjetimo, na prethodnim izborima za Hrvatski sabor Zagrepčanka Dalija Orešković nije bila na listi za 2. izbornu jedinicu, a njezina Stranka s imenom i prezimenom ovdje je nastupila u koaliciji s Fokusom i strankom Pametno. Listu je nosio danas zaboravljeni Boro Nogalo, a osvojila je 3,52 posto glasova birača.

SDP je tada izašao također u širokoj koaliciji sa HSS-om, HSU-om, Snagom, Glasom, IDS-om i PGS-om i dobio 24,58 posto glasova te četiri saborska mandata.

Pobijedio je HDZ u koaliciji s HSLS-om sa osvojenih 34,29 posto glasova i šest zastupnika.
Iznad izbornog praga bila je i koalicija Domovinskog pokreta s dva osvojena mandata, a po jedan su dobili Most i Možemo!


PODIJELI S PRIJATELJIMA!