Gradonačelnik Kasana i suradnici sugrađankama podijelili cvijeće

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Danas se diljem svijeta obilježava 8. ožujka ili 8. mart – Međunarodni dan žena, koji je nastao kao dan borbe za ekonomsku, socijalnu i političku ravnopravnost žena i muškaraca.
Kao i svake godine, gradonačelnik Lipika Vinko Kasana, predsjednik Gradskog vijeća Slobodan Katunar te gradski vijećnici i članovi Mjesnog odbora Lipik Bore Tutić i Alen Tutić, zajedno s predsjednikom Mjesnog odbora Poljana Vladom Stakorom, priključili su se Međunarodnom obilježavanju Dana žena.
Tijekom jutarnjih sati, šetajući gradskim ulicama, podijelili su ruže sugrađankama kao znak poštovanja. Ruže su također uručene svim djelatnicama Gradske uprave, gradskih tvrtki i ustanova, nastavnicama osnovnih škola u Lipiku i Poljani, odgojiteljicama vrtića, djelatnicama koje rade u ljekarni, pekarama, trgovinama, kao i onima koje su zaposlene u drugim uslužnim djelatnostima… Predstavnici Grada Lipika su također posjetili Dnevni boravak Lipik kako bi darivali naše starije sugrađanke.
Gradonačelnik Kasana je tom prigodom uputio čestitku svim ženama, ističući da Međunarodni dan žena predstavlja simbol borbe za ravnopravnost spolova koja je već postigla značajne rezultate, ali i koja nas podsjeća da se trebamo zajednički zalagati kako bi svi imali jednake šanse i mogućnosti.
Ova lijepa gesta pokazuje da se u Lipiku žene cijene te im se pokazuje poštovanje na ovaj poseban dan. Stoga, neka ovaj dan bude podsjetnik na važnost borbe za jednakost spolova i da se svi zajedno založimo za stvaranje bolje budućnosti za sve. (mk)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!