Hrebak otkrio kada kreće gradnja nove škole na sjeveru Bjelovara

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Otprilike tjedan dana nas dijeli od dovršetka projekta nove škole i pripadajuće sportske dvorane na sjeveru grada. Potvrdio je to njegov glavni projektant Mladen Carek otkrivši kako je izrada projekta u finalnoj fazi. Riječ je o školi u kojoj bi trebalo biti mjesta za 672 učenika i čija će izgradnja omogućiti jednosmjensku nastavu u svim školama u Bjelovaru.

– Potrudili smo da školu i dvoranu isprojektiramo prema najvišim standardima baš kao što Bjelovar zaslužuje. Kada ova škola bude izgrađena, bjelovarski školarci će imati jednosmjensku nastavu što brojni roditelji žarko iščekuju – kazao je Carek dodavši kako još uvijek nije poznat precizan troškovnik, no dobra vijest je da bi izgradnja ove škole trebala u potpunosti biti financirana sredstvima iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

– Kada projekt bude dovršen, cjelokupna dokumentacija se šalje Ministarstvu obrazovanja i športa koje će nam, ja očekujem, kroz dva mjeseca izdati odluku o financiranju. Važno je naglasiti da je financiranje stopostotno. Novca ima jako puno, projekt je spreman, a da bismo uopće mogli krenuti projektirati, morali smo dobiti sve potrebne suglasnosti od Ministarstva. U naredna dva mjeseca resorno Ministarstvo treba provjeriti je li sve ono što je navedeno u njihovoj suglasnosti ispoštovano u projektu. Kada to bude provjereno, potpisuje se ugovor nakon čega ide javna nabava. Nadam se da ćemo izvođača radova imati u rujnu ili listopadu te da ćemo, u konačnici, školu početi gradi krajem ove godine – pojasnio je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak hodogram koji Grad Bjelovar vodi prema izgradnji nove škole.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!