Tko je u pravu u IV. OŠ Bjelovar? Roditelji kažu „Sramota!”, ravnatelj tvrdi “Nije bilo propusta!”

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Ispitom iz Hrvatskog jezika osmaši diljem Hrvatske danas su počeli pisati nacionalne ispite. Jutros su ih pisali i učenici osmih razreda Bjelovarsko-bilogorske županije, no nije sve prošlo glatko. Učenici putnici koji pohađaju bjelovarsku IV. osnovnu školu i koji su ovaj tjedan trebali pohađati nastavu poslijepodne, danas su na ispite trebali doći ujutro i tu nastaje problem. Njihovi roditelji su sinoć dobili poruke u kojima stoji kako je došlo do propusta u organizaciji.

Poruke roditeljima

-Poštovani roditelji učenika putnika, možete li sutra organizirati samostalni prijevoz do škole jer je došlo do propusta u organizaciji Nacionalnih ispita? Ako ne možete, javite mi u privatnoj poruci pa će ekonom škole doći po djecu na autobusnu stanicu gdje inače dolazi autobus – stoji u poruci koja je jučer iznenadila i razočarala roditelje osmaša koji su javili redakciji portala Klikni.hr.

– Možete vjerovati da je ravnatelj IV. osnovne škole zaboravio organizirati Čazmatrans za prijevoz učenika osmih razreda na nacionalne ispite? To su putnički razredi koji su ovaj tjedan trebali biti popodne na nastavi. Sad zove roditelje i šalje ekonoma da ih skuplja. S tim da nemaju kako ni kući. Čitava Hrvatska bruji o ispitima, a u IV. osnovnoj se ne organizira prijevoz. Sramota – smatraju roditelji.

Različita praksa

Ipak, ravnatelj ove škole Nikola Margetić ne smatra da je došlo do ikakvog propusta. Kako kaže, riječ je o desetak učenika koje su danas na nastavu dovezli roditelji, no dodaje kako su imali opciju da ih doveze školski domar.

– Razrednici su poslali poruku roditeljima kako bi saznali kome treba prijevoz jer naš domar-vozač može prevesti djecu u školu. To je uobičajena praksa u našoj školi u izvanrednim situacijama. Nitko od roditelja se nije izjasnio da njegovo dijete treba prijevoz, no naš domar je ujutro svejedno otišao preventivno po stanicama. Tako će biti i ubuduće u izvanrednim situacijama. Nije bilo nikakvog propusta – pojašnjava ravnatelj Margetić.

Inače, bjelovarska IV. osnovna škola je jedna od dvije gradske škole u kojima učenici pohađaju dvosmjensku nastavu. Naime, i osmaši III. osnovne škole Bjelovar danas su na nastavi trebali biti popodne, no zbog nacionalnih ispita, u školi su od jutra. I ondje je dio učenika u školu u Bjelovar putuje, no njihova ravnateljica Suzana Turković za njih je dogovorila prijevoz Čazmatransom.

-Zbog nacionalnih ispita smo mijenjali raspored učenika, a samim tim smo za naše učenike putnike organizirali prijevoz Čazmatransom. Tako je bilo i prošloga tjedna kada su nacionalne ispite pisali učenici četvrtih razreda – otkrila je ravnateljica Turković.

Dodajmo tome, kako nakon današnjeg ispita iz Hrvatskog jezika, već u srijedu na raspored dolazi ispit iz prvog stranog jezika, u petak Matematika, a do kraja mjeseca slijede i ispiti iz Biologije, Fizike, Povijesti, Geografije i Kemije.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!