TREĆA SREĆA BIVŠEG ŽUPANA: Nakon HSS-a i vlastite stranke, Bajs bi u Sabor preko Fokusa

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bivši bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs na parlamentarne izbore izlazi kao član Fokusa, stranke čiji je član postao prije otprilike godinu dana, iako njegova stranka, Damir Bajs – nezavisna lista, i dalje aktivna.

Bivši član Vlade i ministar turizma svoje mjesto na listi tako će ovoga puta tražiti i dijeliti s članovima još deset stranaka novopečene velike SDP-ove koalicije kojoj se u ovom izbornom ciklusu priključio Fokus.

Na prethodnim parlamentarnim izborima Damir Bajs je, kao član stranke koja nosi njegovo ime, saborski mandat dobio na SDP-ovoj listi, te ga konzumirao nakon što je izgubio utrku za župana od HDZ-ovog kandidata Marka Marušića.

Javna je tajna da su Bajs i SDP imali džentlmenski dogovor da saborski mandat na listi SDP-a bivši župan smije konzumirati samo ako dobije više od pet tisuća preferencijalnih glasova, a dobio je 4.251 glas.

Bajsova nova stranka, Fokus, tada je bio u koaliciji sa strankama Pametno i Stranka s imenom i prezimenom, a na području Druge izborne jedinice dobili su ukupno 5.970 glasova, odnosno 3,52 posto.

Prije Fokusa i stranke koja nosi njegovo ime, Damir Bajs uobičavao je na parlamentarne izbore izlaziti kao član HSS-a.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!