[FOTO] Završio natječaj za cjelovitu obnovu Vodotehne, radove dobila bjelovarska tvrtka

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Za cjelovitu i energetsku obnovu zgrade Bjelovarčanima najpoznatije pod nazivom „Vodotehna” pristiglo je čak pet ponuda, a najpovoljnija je ona bjelovarske tvrtke.

Ponude su se kretale od 5,92 milijuna eura koliko je ponudila bjelovarska Hidroregulacija, sve do 7,77 milijuna eura tvrtke Međimurje graditeljstvo. S obzirom da je ponuda Hidroregulacije, koja je, podsjetimo, radila i konstrukcijsku obnove te zgrade, najpovoljnija, a ujedno i jedina niža od šest milijuna eura, bilo bi pravo čudo da netko drugi dobije taj posao.

Od rugla do ljepotice

Podsjetimo, obnova zgrade Vodotehne financijski je najizdašnija obnova neke bjelovarske zgrade u zaštićenoj povijesnoj jezgri oštećene u nedavnim potresima. Ta je uglovnica izgrađena na prijelazu iz 19. na 20. stoljeća izvanredan primjer neoklasicizma, ali zbog svoje zapuštenosti godinama je predstavljala ruglo na ulazu u sami centar grada.

Ako ne bude žalbi, radovi bi mogli započeti vrlo brzo, a rok za dovršetak je deset mjeseci pa bi bivša Vodotehna, a budući inovacijski hub u novom ruhu mogao osvanuti idućeg proljeća.
Prema riječima gradonačelnika Darija Hrebaka, ta bi zgrada trebala postati stožer budućeg modernog bjelovarskog gospodarstva 21. stoljeća.

„Ovdje će se razvijati buduće tvrtke. Zgradom će upravljati Tehnološki park koji će dobiti prostor za svoje start up-ove, coworking prostore, poslovni inkubator, labose, praktikume… Ovdje će se naći i ugostiteljski prostor, a Grad Bjelovar bi tu imao konferencijsku dvoranu za 100-tinjak osoba. Iz upravo spomenutih start up-ova će nastajati nove bjelovarske IT kompanije, a dovoljno je da od njih 30 ili 40, koliko će ih tamo biti, uspije jedna. To će značiti procvat bjelovarskog gospodarstva”, govorio je svojedobno Hrebak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!