Znate li šivati i heklati? Možete naučiti uz daruvarske Ždralice

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Daruvarske Ždralice ne miruju, a iz njihove kreativne kuhinje su ovoga puta izašle radionice šivanja i heklanja. Na to ih je ponukao upravo interes Daruvarčanki.

-Već nas dugo naše sugrađanke pitaju hoćemo li organizirati nešto takvo jer bi željele naučiti šivati i heklati. Mnoge imaju šivaću mašinu koje su naslijedile od mame ili bake, ali ne znaju što bi s njom, a žao im je da samo stoji – opisuje začetak te nove priče Suzana Lipovac.

Sada će moći naučiti osnove šivanja, ali i heklanja još jedne vještine koja ni u današnje brzo doba moderne tehnologije nije zaboravljena. Grupe su brzo popunjene, a u svakoj će biti po šest sudionica.

-Odlučile smo raditi s najviše šest sudionica jer se tada voditeljice mogu svakoj od sudionica posvetiti – kaže predsjednica Ždralica.

Interesa je bilo i više nego mjesta, a javile su se i ideje za nove grupe.

-Imale smo upite za sudjelovanje mama s kćerima tako da ćemo u bližoj budućnosti vjerojatno organizirati i takve radionice, ali ove sada su samo za odrasle – kaže Lipovac. Svi detalji će biti dogovoreni na prvom sastanku ove srijede.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!