[FOTO] U tijeku natjecanje WorldSkills: Članovi povjerenstva među školarcima biraju svoje buduće zaposlenike

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U bjelovarskoj Turističko-ugostiteljskoj i prehrambenoj školi upravo je u tijeku natjecanje WorldSkills iz sektora Turizama i ugostiteljstva. Na natjecanju u tri discipline ove nastupa 30-ak učenika sa svojim mentorima iz 12 škola s područja Međimurske, Varaždinske, Krapinsko-zagorske, Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske, Sisačko-moslavačke, Zagrebačke županije i grada Zagreba.

– Ovo je treća godina zaredom kako nas Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih bira kao domaćina izvršnog natjecanja za državni WorldSkills u Sektoru turizma i ugostiteljstva. Ove godine smo domaćini u tri discipline – ugostiteljsko posluživanje, kuharstvo i slastičarstvo. Kroz dva dana našom školom će proći 30-ak učenika i njihovih mentora. Traže se oni koji su najbolji i koji će se plasirati na završnicu koja će se održati u svibnju u Zagrebu – pojasnio je ravnatelj TUPŠ-a Dalibor Vukalović dodavši kako na ovo natjecanje dolaze učenici koji imaju volju i želju.

Poanta je djecu naučiti kako raditi

– Članovi povjerenstva koje biramo dolaze od strane poslodavaca. Svi oni najboljim učenicima daju do znanja da su, nakon što završe školu, zainteresirani za suradnju s njima. Poanta strukovnog obrazovanja je da mi djecu naučimo kako raditi te da ih netko nakon toga zaposli – istaknuo je ravnatelj Vukalović.

Jedan od učenika koji sudjeluje na ovom natjecanju, a koji će se uskoro naći pred odlukom kamo dalje nakon mature je učenik trećeg razreda smjera konobara Ivan Francišković iz Velike Pisanice.

– Danas se natječem u disciplini pripreme kave. Još uvijek ne znam koji me točno zadatak očekuje, spreman sam. Konkurencija je jaka, ali očekujem najbolje – kazao je Francišković otkrivši svoje planove.

– Kraj školske godine je sve bliže. Vidjet ću hoću li upisati četvrti razred ili otvoriti nešto svoje, no volio bih ostati u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. U protekle tri godine sam naučio puno toga. Ovdje u školi imamo odlične mentore i profesore, idemo na putovanja, imamo priliku pohađati različite edukacije… Ukratko, uz volju i trud, učenici ovdje zaista mogu puno naučiti – kazao je ovaj vrijedni mladi čovjek.

Svim natjecateljima danas je sreću poželio i bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić.

– Drago mi je što sam danas ovdje. Našim učenicima želim puno uspjeha na samom natjecanju. Ovakva natjecanja i uspjesi učenika pokazuju kvalitetan rad naših škola – kazao je Marušić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!