Slavni tenisač prepoznao trud mladog Bjelovarčanina: Maksim Radanec osvojio stipendiju Zaklade Marin Čilić

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Učenik petog razreda Glazbene škole Vatroslava Lisinskog i sedmog razreda bjelovarske II. osnovne škole Maksim Radanec osvojio je stipendiju Zaklade Marin Čilić. Time se ovaj mladi bjelovarski glazbenik koji svira francuski rog našao u društvu 25 ovogodišnjih stipendista proslavljenog hrvatskog tenisača koji kroz svoju Zakladu potiče izvrsnost nadarenih mladih glazbenika i sportaša. Maksim je svoju izvrsnost višestruko potvrdio kroz brojne nagrade koje su bile tek jedan od koraka kojima se lansirao među najbolje. Naime, uz osvojene nagrade, u prijavnici za stipendiju je trebao napisati svoj glazbeni životopis i motivacijsko pismo, potrebno je bilo i priložiti preporuku profesora glazbe, a u Maksimovom slučaju to je profesor Ivan Oškera.

– Prijavio sam se za stipendiju Zaklade Marin Čilić na poticaj profesorice Sanje Balenović koja je ujedno i mama moje prijateljice iz škole. Zaista sam presretan što sam stipendiju i dobio posebice zato što smo na dodjeli čuli kako je ove godine stigao rekordan broj prijava. Stipendiju ću iskoristiti za glazbene seminare. Prijavio sam se za Ljetnu glazbenu školu u Sinju koju će voditi izvrsni hornist Andrej Žust, a planiram kupiti i novi usnik za rog – kazao je Maksim dodavši i koliko mu znači ovo priznanje.

– Ova nagrada je za mene vjetar u leđa i znak da sam na dobrom putu, a puno će mi pomoći u mom budućem radu. Rog je moja ljubav i moje sve. Znam da ću uz rog provesti čitav svoj život – naglasio je naš sugovornik otkrivši i kako planira upisati Glazbenu akademiju u Zagrebu ili Ljubljani, ali i prisjetivši se svojih glazbenih početaka.

– Tata me uveo u glazbene vode. Na početku mi je jako puno pomagao oko ritmičnih stvari i pojašnjavao mi je kako bi se trebale svirati note. Jako sam zahvalan, prije svega, svojim roditeljima, kao i svom profesoru što su mi velika podrška u svemu čime se bavim – istaknuo je Maksim dodavši i poruku drugoj djeci koja, kao i on, uživaju u svojim hobijima.

– Želim i druge potaknuti da daju sve od sebe u onome čime se bave. Moj primjer pokazuje da se trud i rad isplate. Zato želim da i druga djeca dostižu svoje nebo kao što ga i ja sad dostižem – naglasio je Maksim koji je na samoj svečanosti dodjele stipendija u smaragdnoj dvorani zagrebačkog hotela Esplanade upoznao i tenisača Marina Čilića o kojemu ima samo riječi hvale.

– Zaista je velika čast biti stipendist Zaklade Marin Čilić. On je vrlo opušten i staložen, a istovremeno je i izvrstan motivator – zaključio je Maksim.

 

Foto: Martina Movrić


PODIJELI S PRIJATELJIMA!