Na križni put od Daruvara do Končanice prvo su krenuli školarci, a onda se dogodilo čudo!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Ove će se subote održati 15. po redu križni put Daruvar-Končanica. Ideja za takvo vjersko druženje, prvenstveno učenika, palo je na um daruvarskoj vjeroučiteljici Kseniji Tomašek.

– Promišljala sam kako bih voljela učiniti nešto unutar Korizme, križni put, a da bude povezan s hodanjem. Moja mama mi je često pričala kako su oni kao mladi znali ići na misu iz Daruvara u Končanicu ili s mise pješice. Tako sam i ja odlučila aktivirati učenike – priča Tomašek i napominje da je ovaj događaj s vremenom postao atraktivan za sve vjernike.

– Ne dolaze samo vjernici iz Daruvara ili Končanice, već brojni vjernici iz pakračkog dekanata ili raznih dijelova Hrvatske. Budući da je ovo malo drugačiji križni put od ostalih, jer ima više segmenata od samog križnog puta, želimo doprijeti do što više duša – napominje.

Nakon prve postaje kreću zadaci

Križni put kreće ispred crkve svetog Antuna Padovanskog u Daruvaru u 8 sati, a onda se nastavlja uz različite programe.

– Nakon uvodne molitve i prve postaje, dijelimo se u grupe. Posljednjih nekoliko godina imamo animacije, a to su različite igre gdje se grupe natječu u rješavanju zadataka koji se dobivaju kod svake postaje. Svaka grupa ima svoj naziv, svog animatora i najbolja grupa dobije i nagradu. No, svi sudionici Križnog puta dobiju neku nagradicu kao uspomenu da su sudjelovali u ovom događaju – pojašnjava.

Do sad sudjelovali brojna poznata lica iz vjerskog života

Putem se pjevaju i prigodne pjesme, a čitav događaj završava svetom misom u Končanici u 15 sati. Često tom križnom putu prisustvuju i zanimljivi gosti, pa su tako do sad ugostili i Alana Hržicu, Vanessu Mioč i bend Srce Isusovo, bio je Rafael Dropulić Rafo, Matej Galić i bend Yeshua, Slaven i Katarina Bandur iz Bjelovara, pater Ivan Dominik Iličić s mladima iz Rijeke i brojni drugi.

Kroz križni put imat će i nekoliko punktova za odmor. U pripravnosti je i kombi, kojim se oni koji ne mogu prehodati čitavu trasu, mogu i povesti. Doći mogu svi zainteresirani za ovaj vjerski događaj.

– Nemamo prethodne prijave, važno je samo da ljudi prije osam sati u subotu dođu u Crkvu svetog Antuna u Daruvaru, a svi su dobrodošli – poručuje Tomašek i zahvaljuje svima koji su omogućili da se ovaj događaj održi i ove godine.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!