Opremanje Sokolane: ‘Bit će to jedna od najljepših malih dvorana u Hrvatskoj!’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Kako smo pisali ranije, Ministarstvo turizma i sporta Gradu Bjelovaru je odobrilo 330 tisuća eura za sportsko opremanje Sokolane. Ukupna vrijednost opremanja je 412 tisuća eura, od čega je sufinanciran udio od 80 posto, dok će se ostatak namiriti iz gradskog proračuna.

-Bit će to stvarno jedna od najljepših malih dvorana u Hrvatskoj sigurno, a ja bi se usudio možda reći i dalje – ispričao nam je Nikola Kovaček, predsjednik Atletskog kluba Bjelovar.

Glavna dvorana će tijekom jutarnjih sati, kao i do sad, biti školska, a u popodnevnim satima koristili bi ju Atletski i Gimnastički klub. Osim klubovima, novoopremljena dvorana povećat će i samu kvalitetu izvođenja nastave.

Gimnastičke dvorane

Kako saznajemo, gimnastička dvorana trebala bi se spajati s još jednom, novom gimnastičkom dvoranom u podrumu.

-Gimnastička dvorana dobit će novo ruho, plus još jedna gimnastička dvorana koja će biti ispod ove koja je bila do sada, povezana s prolazom da se može iz ove gore dolje i iz ove dolje gore – pojasnio je Kovaček.

Novim gimnastičkim dvoranama Gimnastički klub dobiti će sve što im je potrebno te će po prvi put imati dvoranu samu za sebe.

-Ovo što će bit spektakularno ako se izvede kako treba, a po ovome što vidim ne vidim razloga da se ne izvede. Dobit ćemo odlično opremljenu dvoranu sa svime što nam treba, siguran sam da će to značiti i veći broj članova, a o boljim uvjetima rada da ne pričamo – ispričao je Tomislav Cug, predsjednik bjelovarskog Gimnastičkog kluba.

Oprema

Kovaček objašnjava kako je zamišljeno je da Sokolana, ujedno i jedna od najljepših u Hrvatskoj, bude kolijevka bazičnog sporta, atletike i gimnastike, stoga su u kontekstu opreme tražili da sve bide dobro i kvalitetno.

-Jedna od novina bi bio bazen sa spužvama, pa će to dati na atraktivnosti i kvaliteti same izvedbe gimnastike. Namijenjena je i teretana za naše atletičare gdje će treninge moći odrađivati svi, i bacači i sprinteri – dodaje Kovaček.
Bazen sa spužvama jedna je od novina u novoj gimnastičkoj dvorani, a radi se o dijelu opreme ključnom za napredak mladih gimnastičara.

-To je onaj najvažniji dio. Bez jame sa spužvicama nema ozbiljne gimnastike jer kad gimnastičari uče neku iole ozbiljniju akrobatiku, tu se podrazumijevaju salta, to je u početku iznimno opasno, a na ovaj način to može naučiti u 100 posto sigurnim uvjetima – pojasnio je Cug.

Sportska simbioza

Unatoč nešto lošijoj infrastrukturi koju su dosad dijelili, Gimnastički i Atletski klub u iznimno su dobrim odnosima.

-Atletika je već 50 godina tamo, ali sad će to biti obnovljeno i imat ćemo još bolje uvjete, a drago nam je i da se gimnastika polako uključuje u sve to tako da smo stvarno sretni – ispričao je Kovaček i dodao.

-Jedna jako lijepa priča i baš smo sretni i veselimo se. Kad dođu tako neke dobre, kvalitetne stvari, onda i djeca imaju više motiva za treningom, a ne kad je sve ono staro i oronulo.

Iz Atletskog kluba iznimno su zadovoljni, a nadaju se i što prijem atletskom stadionu kako bi mogli sudjelovati i ugostiti atletičare iz Atletske lige Sjever jer smatraju kako bi Bjelovar bio odličan domaćin takvih natjecanja.

-Nikola i ja osobno, ali i naši klubovi isto tako surađujemo na jednoj osobnoj razini, a dokle je god tako, onda nam je samo nebo granica – zaključio je Tomislav Cug.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!