U bjelovarskoj bolnici izvedene prve laserske operacije hemoroida i pilonidalnog sinusa

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nakon što su nedavno prvim pacijentima laserski operirane vene, jučer su u bjelovarskoj bolnici po prvi put laserski operirani hemoroidi i pilonidalni sinusi. Zahvate su pod mentorstvom dr.sc. Branka Bogdanića sa zagrebačkog Rebra, izvršile ravnateljica Opće bolnice „Dr. Anđelko Višić” Bjelovar Sanela Grbaš Bratković, inače kirurginja, te kirurginja Ivana Cindrić uz prisustvo drugih bjelovarskih kirurga. Riječ je o minimalno invazivnim zahvatima koji se obavljaju istim uređajem kao i laserska operacija vena, ali uz pomoć drugih sondi.

– Laserska hemoroidoplastika je manje invazivna od klasične operacije hemoroida, a to znači da je i sam oporavak znatno brži. Ova metoda najbolje rezultate daje kod hemoroidalne bolesti drugog i trećeg stupnja, a izvodi se u kratkotrajnoj općoj ili spinalnoj anesteziji – pojasnila je ravnateljica Grbaš Bratković dodavši kako se ovim uređajem izvodi i laserska operacija pilonidalnog sinusa. Također je riječ o minimalno invazivnoj metodi koja se obavlja u lokalnoj anesteziji, a traje manje od pola sata. Nakon laserskog liječenja cijeljenje rane je brže, a oporavak kraći.

– Jako smo zadovoljni novim metodama liječenja u našoj bolnici. One su minimalno invazivne što će našim pacijentima omogućiti brži oporavak nakon samog zahvata i brži povratak svakodnevnim aktivnostima – istaknula je ravnateljica Grbaš Bratković.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!