Milanović je danas dobio prvo upozorenje za kršenje Ustava, hoće li ih biti još?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Predsjednik Republike Zoran Milanović tri dana zaredom kršio je Ustav jer se nije ponašao kao predsjednik hrvatskih građana nego kao kandidat jedne od opcija koja će izaći na parlamentarne izbore. Za Ustavni sud, baš kao i za kompletnu stručnu hrvatsku javnost, od prvog trenutka tu nije bilo nikakve dvojbe, a sada je donesena i formalna odluka.

Ustavni sud sada je Milanoviću i strankama za koje nastupa poručio da prestane kršiti temeljni akt Republike Hrvatske. A kako sve ne bi ostalo samo na preporuci, Ustavni sud uzeo si je za pravo poduzeti nove korake ako procijeni da budući Milanovićevi postupci nisu u skladu s Ustavom.

Želi li, dakle, sudjelovati u predstojećoj kampanji, Milanović jednostavno mora predati ostavku.

Ne preda li je, svaka njegova rečenica bit će pod povećalom Ustavnog suda, a postoji mogućnost i radikalnog kažnjavanja poput sankcioniranja lista onih koji ga podržavaju.

Uloga Ustavnog suda je da štiti temeljni dokument države čija je sloboda izvojevana u krvi. Kada netko grubo krši odredbe tog dokumenta, on pljuje po istoj toj državi i onima koji su svoje živote položili na oltar Domovine.

Takve situacije moraju se odmah spriječiti i zato je dobro što je Ustavni sud u ponedjeljak otklonio sve sumnje. Milanović je danas prvi puta upozoren da krši Ustav. Sada SDP i svi ostali koji se skrivaju u njegovoj sjeni moraju procijeniti žele li i dalje sudjelovati u rastakanju temelja hrvatske države i po kojoj su cijeni to voljni činiti.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!