Hrebak pitao Bajsa: ‘Imate li WhatsApp, znate li što je link, znate li što znači download’? E, onda ovako…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Danas je održana 25. sjednica Gradskog vijeća koja je počela aktualnim satom. 

Vijećnika Igora Crnomarića (HSLS) zanimalo je kakva je situacija s parkirnim mjestima za invalide te je predložio da se poveća nadzor nad parkirnim mjestima za invalide i da se poveća broj parkirnih mjesta za invalide. 

Ivana Jurković Piščević direktorica Komunalca -Nema nikakvih promjena još od 2014. godine i sve se radi po zakonu. Policija s vremena na vrijeme provodi akcije i kontrole nepropisnih parkiranja na mjestima za invalide. Inače, imamo oko 90 parkirališnih mjesta za invalide – rekla je, između ostalog, Jurković Piščević. 

Borislav Kozić (HSS) zanimalo je hoće li topla voda iz Korenova pomoći i u dijelu proizvodnje hortikulture. 

Gradonačelnik Dario Hrebak – Nama u Gradu je važno da osnažimo poljoprivrednu proizvodnju. U stakleničkoj proizvodnji, 70 posto troškova otpada na plin kao energent. Plin košta četiri puta skuplje od iste te količine u megavatima tople vode. S našom geotermalnim izvorom mi možemo izgraditi 10 hektara staklenika. Dakle, ovo je velika šansa za preporod naše poljoprivrede – rekao je, između ostalog, Hrebak.

Vijećnik Damir Bajs (Fokus) podsjetio je da prva bušotina u Cigleni nije u funkciji, ne plaća koncesiju i ne proizvodi energiju. Druga bi trebala puniti bazene Terme Bjelovar, treća bi, kaže, trebala biti za poslovnu zonu gdje se apsolutno ništa nije dogodilo – rekao je Bajs te je upitao gdje je dokumentacija za bušotinu u Korenovu, zašto ju gradski vijećnici nemaju i mora li se za to tražiti putem zakona o informiranju. 

Gradonačelnik Hrebak: Mi smo transparentan Grad i digitalan Grad i jedino što trebate imati je računalo. Kada ste bili župan bio sam kod vas par puta u uredu i nisam ga vidio. Ali u redu. Dakle, u transparentnom gradu gdje norveška vlada transparentno obznanjuje dokumente vi imate na poveznici Ministarstva regionalnog razvoja cijelu dokumentaciju objavljeno transparentno – kazao je Hrebak i dodaje. 

-Ovo što vi sada tražite je samo zatrpavanje gradskih djelatnika s masom papira i dodatnim poslom. Ja ću vam sada za pet minuta, ako imate WhatsApp, poslati taj link gdje možete cijelu tu dokumentaciju, zamislite, skinuti i lijepo navečer sve te stranice pročitati. Dakle, ja ću vam sada poslati link, nadam se da znate što je link, i onda tamo gdje piše download, to vam je na engleskom skidanje kompletne dokumentacije, skinete sve i to ćete sve sada dobiti putem whatsappa. A možete i na računalo dobiti, a ako nemate računalo, onda vam možemo posuditi jedan laptop – kazao je, između ostalog, gradonačelnik Hrebak. 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!