[FOTO] Na posvetu obnovljene katedrale i oltara svete Terezije Avilske stigli brojni gosti

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Prigodom 14. obljetnice uspostave Bjelovarsko-križevačke biskupije bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak u srijedu je predslavio misu s obredom posvete oltara obnovljene katedrale sv. Terezije Avilske. Među brojnim predstavnicima svjetovne vlasti bili su predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, potpredsjednik Željko Reiner, ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, saborski zastupnik Miro Totgergeli, bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić, gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak i brojni predstavnici lokalne samouprave.

“Posvećenje katedrale i oltara je važan događaj, a katedrala koja je sada rekonstruirana vjerojatno je jedan od najljepših sakralnih objekata u ovom dijelu Hrvatske. Kao Bjelovarčaninu drago mi je što mogu obilježiti 14 godina od ređenja biskupa Huzjaka”, istaknuo je Jandroković dodajući da je država u obnovi sudjelovala putem Ministarstva kulture i Bjelovarsko-bilogorske županije.

“Sredstva su bila izdašna jer je dosta toga trebalo obnoviti. Zbog potresa se bila nužna i konstrukcijska obnova i u tom dijelu drago mi je što je riječ o zajedničkom pothvatu državnih i lokalnih vlasti na zadovoljstvo vjernika u bjelovarskom kraju”, poručio je Jandroković dodavši da je Bjelovar grad koji napreduje i gospodarski raste, među ostalim i zbog sredstava iz EU fondova koji se u tom gradu izdašno koriste.

Podsjetimo, ređenjem i preuzimanjem službe mons. dr. Vjekoslava Huzjaka 20. ožujka 2010. godine zaživjela je Bjelovarsko-križevačka biskupija. Biskupa su zaredili zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić kao glavni zareditelj te apostolski nuncij u RH nadbiskup Mario Roberto Cassari i varaždinski biskup Josip Mrzljak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!