Izgradnja nove škole već u rujnu, evo kad bi u nju mogli sjesti prvi đaci

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Projekt izgradnje nove osnovne škole s pripadajućom dvoranom na sjeveru Bjelovara danas je i službeno prijavljen na javni poziv Ministarstva znanosti i obrazovanja. Projekt je to vrijedan nešto manje od 20 milijuna eura čija bi izgradnja trebala započeti na jesen.
-Ovo smo čekali desetljećima, školu zahvaljujući kojoj će svi učenici u Bjelovaru školu pohađati u jednoj smjeni. Prije ovoga Ministarstvo znanosti je već odobrilo naš idejni projekt, prema njihovim uputama smo doradili glavni projekt te ga danas i službeno prijavili Ministarstvu – otkriva bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.
On računa kako bi projekt trebao biti odobren u roku od mjesec dana, nakon čega Grad može krenuti u javnu nabavu, a ako sve bude teklo prema planu, prva lopata na gradilištu mogla bi pasti već ove jeseni.
-Vjerujem kako će projekt biti brzo odobren jer je u ovom slučaju procedura brža nego inače. Naime, ne čeka se da se prijave svi projekti već se obrađuju kako dolaze, s obzirom da za sve ima dovoljno novca, ukupno oko dvije milijarde eura. Svi su u potpunosti financirani iz državnog proračuna – kaže Hrebak, kojega veseli i blagi pad cijene građevinskih usluga, što znači da bi i izgradnja nove škole i dvorane mogla državu koštati manje nego što je prvotno predviđeno.
Ako radovi počnu kako se Hrebak nada, u rujnu ove godine, prvi učenici bi u novu školsku zgradu mogli krenuti u školskoj godini 2027./2028.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!