Beljak ostao bez jednog od glavnih suradnika u BBŽ, Jurina osnovao novu stranku

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Hrvatsku seljačku stranku napustio je Dalibor Jurina, jedan od istaknutijih i dugogodišnjih članova u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Kreši Beljaku i ostatku ekipe odlučio je reći zbogom jer je današnji HSS, kaže, izgubio svaku poveznicu sa selom i seljacima.

-U meni se nešto prelomilo još lani, kada je Beljak rekao da HSS nikad neće biti sindikat poljoprivrednika, već da želi biti moderna stranka koja će se baviti drugim temama. A ja mislim da HSS-u u fokusu trebaju biti upravo poljoprivrednici i selo te da stranka treba počivati na nauku braće Radić – ističe Dalibor Jurina.

Kako od nauka Stjepana i Antuna Radića u HSS-u već neko vrijeme nema ni traga, Jurina je, kaže, koncem prošle godine zahvalio na suradnji te s kolegama iz Udruge OPG-ova pokrenuo novu, Agrarnu stranku, s kojom planira nastupiti i na nadolazećim parlamentarnim, ali i na izborima za Europski parlament.

-S nekoliko novih stranaka trenutno pregovaramo o predizbornoj koaliciji, no ne mogu još otkrivati detalje. Ono što vam mogu reći jest da ćemo imati liste u svim izbornim jedinicama, a o tome tko će biti na njima još razgovaramo – kaže Jurina koji u AS-u obnaša dužnost zamjenika predsjednika.

Dodaje kako Agrarnu stranku čine poljoprivrednici koji u Hrvatskoj žele provesti agrarnu reformu. Zalažu se da uređenje sustava poticaja, raspolaganja državnim zemljištem i drže da svojim prijedlozima mogu unaprijediti agrar i društvo u cjelini.

-Sve češće slušamo potrošače kako se žale da skupo plaćaju proizvode loše kvalitete, dok naši poljoprivrednici proizvode vrhunsku robu koju ne mogu napltiti. To moramo promijeniti – smatra Jurina.

Dodaje kako mu se u novoj stranci još uvijek nije priključio nitko od bivših kolega iz bjelovarsko-bilogorskog HSS-a, no s obzirom na najnoviju Beljakovu aferu s dvostrukim predizbornim koalicijskim savezom – prvo sa Socijaldemokratima, a onda s SDP-om – Dalibor Jurina ne isključuje mogućnost naknadnog prelaska HSS-ovaca Agrarnu stranku.

-Bojim se da se HSS-u s ovakvim vodstvom ne piše dobro, stoga i ovim putem pozivam sve članove te stranke, ali i druge ljude kojima je stalno do hrvatskog sela, da se priključe Agrarnoj stranci – zaključuje Jurina.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!