Ovog vikenda trči se od Kaptola do Kaptola, ali i čazmanskim šetnicama

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U sklopu uzbudljivog i sadržajem prepunog vikenda u Čazmi održat će se 47. Međunarodni atletski supermaraton „Od Kaptola do Kaptola”, a na utrci dužoj od 60 kilometara sudjelovat će više od stotinu sportaša iz Hrvatske, ali i inozemstva. Čazmansku sportsku atrakciju najavili su u četvrtak gradonačelnik toga grada Dinko Pirak i bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić.

Ove godine osim supermaratona, održat će se i utrka na 7,5 kilometara koja prolazi gradskim šetnicama, kao i tradicionalna međunarodnu izložbu vina. Tijekom dana, brojne udruge sudjeluju s kulturnim sadržajem i organiziraju besplatnu podjelu hrane. Nakon manifestacije slijedi moto-alka, kao i susret oldtimer vozila.

„Ova utrka, koja je važna ne samo za trkače nego i za lokalnu zajednicu, predstavlja jedinstveno sportsko događanje koje povezuje dvije županije i nosi posebnu priču. Kreće se iz Kaptola u Zagrebu prema Kaptolu u Čazmi, čime se ističe Grad Čazma i Bjelovarsko-bilogorska županija na sportskoj karti Hrvatske. Utrka ne samo da promovira ovu regiju u sportskom smislu, već ima i značajnu ulogu u turističkoj promociji”, poručio je župan Marušić dodavši da je pobjednik svatko tko će sudjelovati u maratonu.

U pozivu sportašima, ali i posjetiteljima pridružio mu se gradonačelnik Pirak koji je podsjetio da gotovo pola stoljeća dugu tradiciju maratona koji je i ove godine međunarodnog karaktera.
„Naš supermaraton ima tradiciju koja traje već gotovo pola stoljeća i kao sportska manifestacija postala je naš brend ne samo Čazmi, nego i u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. S Trga bana Jelačića krenut će više od stotinu maratonaca, a svatko tko dođe do Čazme je pobjednik jer se radi o utrci koja je vrlo zahtjevna”, istaknuo je Pirak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!