Ne propustite sjajne radionice za djecu i odrasle u Zagrebu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Sljedećeg petka i subote, 22. i 23. ožujka, te u subotu, 30. ožujka, Muzej grada Zagreba organizira kreativne radionice iz ciklusa Ususret proljeću.

U petak, 22. ožujka, od 18 do 20 sati, na rasporedu je prvi dio radionice Od gnijezda do stola, košarica puna boja. Cijena ove radionice iznosi 3 eura i za djecu i za odrasle. Riječ je o radionici čiji će polaznici, uz spretne ruke gospođe Verice Kovač, članice Udruge prijatelja hrvatskih božićnih jaslica, od starih računa izraditi uskršnje košarice.

Drugi dio iste ove radionice održat će se u subotu, 23. ožujka, od 10 do 12 sati. Tada će polaznici izrađivati pisanice u dvije tehnike. Prvo će ljusku pravih pačjih jaja motati u stari novinski papir, a potom ćemo na tom papiru izrađivati razne cvjetne motive od akrilnih boja. Druga tehnika sastoji se od bojanja pisanica akrilnim bojama te lijepljenja cirkona na pisanice. Radionice će voditi Perica Novosel iz Udruge prijatelja hrvatskih božićnih jaslica, a cijena radionice iznosi 5 eura također za djecu i odrasle.

U subotu, 23. ožujka, od 13 do 14:30 sati, pripremaju se Radionice izrade tradicionalnih čeških pisanica, pod vodstvom Marine Kolaček Novosel, predsjednice Češke Besede i nastavnice češkog jezika i kulture. Cijena ove radionice iznosi 5 eura.

U subotu, 30. ožujka od 10 do 11 sati, u stalnom postavu Muzeja grada Zagreba na rasporedu je Lov na pisanice. Uz sjajnu zabavu, svi polaznici će imati priliku naučiti nešto novo o Muzeju, kao i o povijesti Zagreba. Lov na pisanice namijenjen je djeci od 3 do 10 godina, a djeca od 3 do 6 godina obavezno trebaju pratnju roditelja. Cijena iznosi 5 eura po djetetu.

Broj sudionika na svim je radionicama ograničen, a svoj dolazak možete barem dan ranije najaviti e-mailom na adresu msabolic@mgz.hr ili telefonom: 01/ 4851 361.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!