Nikako na zelenu granu! Azil ‘Šapa’ i dalje se muči s financijama, a mjesečni troškovi dosežu 2700 eura

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Od kada smo zadnji put pisali o financijskim problemima azila za pse “Šapa”, ništa se nije promijenilo. Pomirili su se s time da na Grad ne mogu računati, a opet na azil mora računati oko 45 pasa koji se tamo nalaze.

Financijska situacija

– Situacija je ista kao zadnje tri godine, krene pa stane. Sve u svemu, nikada nije dobro. No, treba reći da psima ništa ne nedostaje u smislu da nisu ni žedni niti gladni. Što se tiče troškova, svakako se snalazimo i nikako da dođemo na zelenu granu. Nešto dobijemo putem donacija, ali uglavnom sve ostalo finaniramo sami. Naravno, s dolaskom eura, i nama su se, kao i svima, troškovi povećali – rekla je Danijela Kranjec iz “Šape”.

Hrana koja je nekada koštala 120 do 130 kuna, danas je 300 kuna ili nekih 40 eura, napominje Kranjec.

– Razlike su ogromne, ali nisu samo na hrani već na svemu. Sve je otišlo gore i sve je barem duplo teže za osigurati. Mjesečni troškovi iznose nam od 2500 do 2700 eura, ovisi o veterinarskim troškovima na koje, odmah poslije hrane, i dalje odlazi najviše novca. Sve ovisi i o tome koliko uzimamo novih pasa ili koliko ih se razboli, izvrne primjerice gležanj i slično – napominje.

Odnos s Gradom

Iako “Šapa” ne može računati na Grad Bjelovar, Kranjec podsjeća da su više od 50 posto pasa gradski psi.

– Psi se zbrinjavaju kod nas po nalogu Grada i komunalnog redara koji ih je kod nas smjestio i jednostavno dignuo ruke od njih – rekla je.

Pomoć je dobrodošla

– Pomoć nam uvijek dobro dođe. Imamo i otvoren račun koji je objavljen na našoj Facebook stranici. Isto tako, imamo i PayPal te SwiftCase za eventualne uplate iz inozemstva. Na kraju krajeva, nas troje je u Šapi 365 dana u godini tako da nam građani uvijek mogu doći, podružiti se sa psima ili jednostavno s nama popiti kavu. Tu smo – poručuje Kranjec.

U slučaju da netko želi udomiti psa iz azila, Kranjec savjetuje da je najbolje osobno doći vidjeti životinju i stvoriti s njom kontakt.

– Najbolje je doći i direktno se podružiti sa psima. Iskustvo nam je pokazalo da ljudi znaju doći po pekinezera, a odu s tornjakom. Jednostavno se dogodi klik pa se cijela priča okrene. Nema te fotografije ili videa koji može dočarati posebnost svakog psa – kaže.

Podsjetimo, Azil “Šapa” nalazi se na adresi Letičani 5, 43 000 Bjelovar, a žiro račun na koji im možete pomoći je IBAN: HR5923600001102193333

U fotogaleriji se nalazi tek nekoliko pasa koji traže svoj zauvijek dom, a svi ostali mogu se pogledati na Facebook stranici azila.

FOTO: Facebook Šapa Azil Bjelovar


PODIJELI S PRIJATELJIMA!