[FOTO] Građani uživali u Uskrsnom sajmu, Zekogradu i nastupu ansambla LADO

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Sunčana Cvjetna nedjelja u Lipiku bila je obilježena predblagdanskim ugođajem ispunjenim raznolikim zabavnim aktivnostima. Unatoč vremenskim neprilikama protekle noći, brojni su posjetitelji, kao i šezdesetak izlagača iz cijele kontinentalne Hrvatske stigli u Lipik kako bi sudjelovali na tradicionalnom Uskrsnom sajmu.

Uskrsni sajam u Lipiku i ove godine donio je kvalitetnu ponudu s obiljem zabave za sve dobne skupine, privlačeći posjetitelje kako iz Lipika, tako i iz susjednih gradova. Na sajmu su se nudile mnogobrojne rukotvorine s uskrsnim motivima, suveniri, dječje igračke, nakit, pletiva, narodni vez, cvijeće te ostalo ukrasno bilje. Ponuda je obuhvaćala i raznovrsne jestive proizvode, uključujući medne proizvode, kolače, pekmeze i prirodne sokove, pružajući posjetiteljima priliku da uživaju u degustaciji, ali i da nešto kupe. Od domaćih izlagača pa sve do onih iz šire regije, u Lipik su došli proizvođači s područja čitave kontinentalne Hrvatske.

Posebna atrakcija

Na oduševljenje prisutnih, tijekom poslijepodneva su mališani iz Dječjeg vrtića “Kockica” nastupili u prigodnom dječjem programu, nakon što je ranije u prostoru vrtića održana uskrsna igraonica. Tom su se prilikom publici obratili gradonačelnik Lipika, Vinko Kasana, direktor TZ Grada Lipika, Hrvoje Kovačić te Ivana Pleše, voditeljica Turističke agencije Lira Travel. Oni su zahvalili posjetiteljima na dolasku te ih pozvali da posjete i druge manifestacije koje će se tijekom godine održavati u Lipiku.

Osim razonode u Zekogradu, koji je ponudio raznovrsne igre i poligone za vježbanje i zabavu, veliko zanimanje djece privukla je potraga za skrivenim pisanicama te maskote Uskršnjeg zeca i velike mrkve koje su animirale posjetitelje na čitavom prostoru sajma.

Posjetitelji su tijekom dana mogli uživati uz cjelodnevnu glazbenu podlogu, provozati se turističkim vlakićem ili se zabaviti u lunaparku.

Organizaciju sajma su iznijeli Grad Lipik, Lipkom, Turistička agencija Lira i Turistička zajednica Grada Lipika uz pomoć brojnih volontera, te su se pobrinuli da se svi prisutni u Lipiku osjećaju ugodno.

Korizmeni koncert Ansambla LADO

Vrhunac svega, bio je jedinstveni korizmeni koncert Ansambla LADO koji je upriličen u lipičkoj župnoj crkvi sv. Franje Asiškog. Ovaj, nadaleko poznati ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske barem jednom godišnje održava koncert u Lipiku, a zaslužan za to je Lipičanin Zvonimir Ljevaković (1908. – 1981.), koji je prije punih 75 godina bio jedan od njegovih utemeljitelja. (mk)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!