[FOTO/VIDEO] Pogledajte kako večeras svijetli zgrada Gradskog muzeja. Evo o čemu se radi

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Na Terezijani koja se ove godine odvija od 13. do 16. lipnja, vizure Bjelovarskih zgrada u centru grada krasit će svjetlosne instalacije. Dijela su to umjetničke skupine LaLuz Visual koja dolazi iz Budimpešte, a kako će to izgledati u lipnju, prezentirano je na zgradi Gradskog muzeja Bjelovar.

– Tako će za vrijeme Terezijane biti ukrašeni zagrada Muzeja, Gradske uprave, Pošte, zagrada Croatia osiguranja i na šetnici između Muzeja i zgrade Croatia osiguranja. To je nešto neviđeno u Bjelovaru. Ideja je zajednička svih onih koji sudjeluju u organizaciji Terezijane. Festival svjetla nedavno se održao u Zagrebu, pa smo pomislili tako nešto organizirati i za Bjelovarčane – poručio je zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić.

– Mi želimo Terezijanu dići na višu razinu svake godine. Već smo postali najveća županijska manifestacija i značajna državna manifestacija. Težimo tome da budemo u međunarodnim okvirima. Nisu to više samo izvođači u glazbenom smislu, uzdižemo Terezijanu i na umjetničkoj razini. Pohvaljujem ekipu koja radi ovogodišnju Terezijanu, a vjerujem da će ona bit ove godine prava eksplozija pjesme, kulture i umjetnosti – poručio je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

– Sretni smo što ćemo doprinijeti Terezijani. Naša skupina djeluje od 90-ih. Na vizurama zgrada snažnim analognim projektorima prikazujemo naše ručne slike ali i digitalne dizajne. To su jaki projektori, a slike šalju dobre vibracije djeci i odraslim posjetiteljima – rekao je Andras Megyeri u ime mađarske umjetničke skupine LaLuz Visual.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!